Levy-yhtiötön jenkkiräppäri teki historiaa Yhdysvaltain levylistoilla

23.05.2016

Yhdysvaltain Chicagosta kotoisin oleva Chance The Rapper surffaa juuri nyt sen aallonharjan huipulla, josta pukumiehet- ja naiset ovat puhuneet viime vuodet. Striimaus on tullut jäädäkseen ja nyt Chance The Rapper on ilmoittautunut ensimmäiseksi keräämään hedelmät.

Artisti julkaisi hieman yli viikko sitten uuden mixtapensa Coloring Book. Mixtape julkaistiin aluksi vain Apple Musicissa. Nyt Apple Musicissa tapahtuneet striimaukset ovat riittäneet siivittämään miehen Billboard 200 -listalle. Erikoislaatuisen tempun tekee se, että kukaan ei ole aiemmin onnistunut pääsemään listalle pelkän striimauksen voimalla.

Suomessa on oltu tavallaan edelläkävijöitä asiassa: ensimmäinen kultalevy pelkän suoratoiston perusteella jaettiin Kasmirille jo 2014.

Erinäisten huhujen mukaan Kanye Westin The Life of Pablo -albumin striimausten olisi katsottu onnistuneen samassa jo ennen, mikäli albumin striimausluvut olisi julkaistu oikein. Näin ei kuitenkaan tapahtunut ja Chance The Rapper onnistui tempauksessa ensimmäisenä.

Chance The Rapperin mixtapen pitäisi tämän viikon kuluessa tulla myös muihin striimauspalveluihin. Chance on tullut tunnetuksi myös halustaan julkaista musiikkiaan ilmaiseksi. Artisti on itse kertonut tahtovansa Grammym ja näin ollen levy on laitettu striimattavaksi, pelkän ilmaisen jakelun sijaan.

Aivan täyttä hyvää mieltä ilmainen musiikki ei ole aiheuttanut. Räppäri kommentoi Redditissä, miten Big Seanin piti tulla mixtapelle vierailemaan, mutta levy-yhtiö oli kieltänyt sen tapahtumisen. Voinee päätellä ettei Chancen hintapolitiikka miellytä kaikkia osapuolia.

Lisää luettavaa