Levyllinen täydellisen valtavaa sukupuuttoon kuollutta dinosaurusta ilmestyy maanantaina, mutta tänään tanssitaan remix-raidan tahtiin

09.06.2012

Kumpi on hassumpi, taiteilija- vai ristimänimi? Mutta välikö tuolla, kun taas on maailmalle annettu uutta tanssittavaa.

Kuva: Reena Mahtani/Flickr

Liki parasta Totally Enormous Extinct Dinosaursissa on hänen siviiliminänsä. Kuoromusiikin professorin poika Oxfordista, Orlando Higginbottom. Jos J.K. Rowling loisi kirjaansa samannimisen ja tuolla tavoin taustoitetun hahmon, sitä pidettäisiin epäuskottavampana kuin säkillistä Hagrideja.

Se melkein riittää syyksi nostaa miekkonen esiin Suomessakin. Toinen tekosyy voisi olla hänen yhteytensä suomalaiseen telekommunikaatiobisnekseen, esiintyihän TEED Nokia Lumia-puhelinlaaseerauksessa deadmau5in kanssa viime marraskuussa.

No, onneksi klassisen musiikin keskellä varttunut mies sattuu myös tekemään aivan kuuntelukelpoista, jos kohta kihelmöivän viileää, jopa alakuloista tanssimusiikkia. Guardianin kriitikko nostaakin esiin vertailukohteeksi ainakin Hot Chipin ja Junior Boysin. Vaikka vertaus ei aivan onnu, tässä kohdin on pidettävä varansa. Nimittäin Twitter-purkauksessaan TEED parahtaa, että kriitikko erehtyy muutamissa faktoissa: iässä, sanoissa ja musiikissa. Kasvot kuulemma sentään on osattu laittaa oikein.

Ensi maanantaina TEED julkaisee ensimmäisen varsinaisen albuminsa. Mutta koska tänään on lauantai, on syytä panna jalalla koreasti tämän Miguel Campbellin miksauksen kanssa, jonka bongasimme Stereogumin sivulta:

Lisää luettavaa