Levyttämättömiä kappaleita, yleisölle pottuilua – Kiinnostaisiko keikka täynnä Nirvana-harvinaisuuksia vuodelta 1992?

Nirvana vuonna 1992 oli pysäyttämätön voima.

29.01.2015

Nirvanan Nevermind ilmestyi vuonna 1991, ja hyvin pian bändi kiersikin maailmaa tuhansien ja taas tuhansien ihmisten edessä. Lokakuussa 1992 Nirvaan heitti ainoan keikkansa Buenos Airesissa 50 000 katsojan edessä. Bändi ei kuitenkaan ollut liiallisen innoissaan tapahtumasta. Keikan lämppärinä ollut Calamity Jane -niminen yhtye sai osakseen buuaksia, mistä Kurt Cobain äkämystyi sen verran paljon, että uhkasi perua koko Nirvana-esiintymisen.

No, Nirvana asteli kuin astelikin lopulta lavalle. Cobainilla ja kumppaneilla ei ollut kuitenkaan paras mahdollinen päivä, ja he aukoivatkin päätään yleisölle minkä jaksoivat. Pisteenä iin päälle he soittivat keikalla lähinnä harvinaisuuksia ja vaikeampaa materiaaliaan. Smells Like Teen Spiritin avausriffiä Cobain soitteli biisien alkuun useaankin otteeseen, mutta bändi ei missään vaiheessa isointa hittiään esittänyt.

Keikan tekee harvinaiseksi myös se, että se alkaa Nobody Knows I’m New Wave -kappaleella, jota ei koskaan levytetty. Joidenkin Nirvana-teoreetikkojen mielestä koko biisi on vedetty improvisaatiopohjalta.

Katso koko keikka alta. Biisilistan löydät videon alapuolelta.

Nobody Knows I’m New Wave
Aneurysm
Breed
Drain You
Beeswax
Spank Thru
School
Come as You Are
Lithium
Lounge Act
Sliver
About a Girl
Polly
Jam
In Bloom
Territorial Pissings
Been a Son
On a Plain
Negative Creep
Blew

All Apologies
Endless, Nameless

Lisää luettavaa