Limp Bizkit ei osaa päättää, onko se hajonnut ja ketä siitä syyttäisi

20.08.2012

Käsi sydämelle, milloin viimeksi kuulit puhuttava nu-metal-nimisestä musiikkilajista? Nyt nämäkin ysäritähdet kinastelevat keskenään, olisiko jo aika lyödä hanskat tiskiin.

Toki, Limp Bizkit teki sopimuksen Lil Waynen Cash Money -levymerkin kanssa vielä kevättalvella. Männävuotista Gold Cobra -floppia pitäisi minä hetkenä hyvänsä seurata toinen, hurjan timanttinen veto, mutta pirukaan ei tiedä, milloin levy saataisiin myyntikuntoon. Mikäli laulaja Fred Durstia on uskominen, ei milloinkaan.

Bändillä ei ole enää paikkaansa maailmassa. Antiquetin siteeraamassa Kerrang!-lehden haastattelussa Durst ilmoittaa bändinsä boikotoivan koko Amerikkaa. Samaan syssyyn hän myös tuomitsee levy-yhtiöiden kirotun ahneuden. Viitanneeko muusikko sitten bändin saamiin potkuihin Interscopelta vai harmitteleeko levy-yhtiöiden aiheuttaneen yleisön musiikkimaussa muutosta sitten 1990-luvun lopun, sitä haastattelu ei paljasta. Mutta sen artisti tunnustaa, että maahan kaatunutta maitoa on enää turha itkeä.

”Me olimme tuokio ajassa ja se on ohi”, Durst parkaisee.

Mikään uutinen ei kuitenkaan ole sillä selvä. Bändiin vuonna 2009 palannut tuhlaajapoika Wes Borland on täsmälleen toista mieltä Durstin kanssa. Twitter-päivityksessään hän julistaa Kerrang!-artikkelin hölynpölyksi.

Asiaa ehkä valaisee hiukan Billboardin taannoinen haastattelu Borlandista: viikko takaperin kitaristi kertoi aviisille, että Limp Bizkit on kyllä ollut studiossa, mutta niin on myös Borlandin kakkosprojekti – ellei peräti ykkönen – Black Light Burns.

”Me yritämme saada sen toimimaan”, Borland selittää lehdelle kahden bändin loukkuaan. ”En ole varma, miten saan kaiken tehdyksi, mutta me keksimme jotakin.”

Ilmeisesti keksiminen on jäänyt hiukan puolitiehen, koska Durstia silminnähden kismittää.

Black Light Burnsin toinen albumi, The Moment You Realize You’re Going To Fall, ilmestyi 14. elokuuta. Siitä on ystävällisesti julkaistu maistiaissetti myös SoundCloudissa, joten Limp Bizkitin päätöstä odotellessa sopii kuunnella vaikka tämä How To Look Naked:

Lisää luettavaa