Löytyykö soittolistaltasi Eminemiä? Saatat olla psykopaatti! – tuoreen tutkimuksen mukaan psykopaatit suosivat räppiä

“Tarvitsemme työkalun, jolla voimme identifioida psykopaatit ilman heidän apuaan tai suostumustaan", perustelee tutkijaryhmän johtaja tutkimuksen tarkoitusperiä.

26.09.2017

New Yorkin yliopistossa meneillään olevan tutkimuksen perusteella psykopaatit suosivat kaikista musiikkigenreistä eniten räppiä.

Tutkimus jopa identifioi tiettyjä biisejä, jotka ovat erityisen suuressa suosiossa psykopaattien keskuudessa. Ilmeisesti siis jos Blackstreetin No Diggity maittaa, tai ehkä sittenkin Eminemin Lose Yourself, on syytä katsoa sielun peiliin!

Toisaalta taas jos suosikkibiiseihisi kuuluu The Knackin My Sharona tai Sian Titanium, voi lähipiirisi huokaista helpotuksesta: näiden biisien faneilla on tutkimuksen mukaan vähiten psykopaattisia luonteenpiirteitä.

Tutkimus on tähän mennessä kattanut 200 ihmistä, jotka laitettiin kuuntelemaan 260 eri biisiä. Tuloksia ei ole virallisesti vielä julkaistu, sillä tutkimusryhmä haluaa tarkastella asiaa vielä laajemmin ja syvällisemmin.

Ryhmän johtaja Pascal Wallisch kuitenkin keskusteli tähänastisista tuloksista The Guardian -lehden kanssa ja paljasti, että korrelaatiota näyttäisi oikeasti olevan tarpeeksi viittaamaan, että psykopaatteja voi ehkä todella profiloida musamaun perusteella.

Ilmeisesti tiettyjä biisejä, varsinkin jos ne esiintyvät henkilön suosikkilistalla yhdessä, voi tulevaisuudessa käyttää varsin luotettavasti ennustamaan henkilön psykopaattisia taipumuksia.

”Kukaan ei halua näitä ihmisiä sellaiseen asemaan, jossa he voivat aiheuttaa paljon harmia. Tarvitsemme työkalun työkalun, jolla voimme identifioida psykopaatit ilman heidän apuaan tai suostumustaan”, sanoo Wallisch.

Ja jatkaa varsin kovalla linjalla:

”Tämän tutkimusidean kauneus on siinä, että tätä voi käyttää seulontatutkimuksena ilman henkilön suostumusta, yhteistyötä tai edes tietoa siitä, että häntä tutkitaan. Tutkimuksen eettiset kysymykset ovat hankalia, mutta toisaalta niin on silloinkin, jos sinulla on psykopaatti pomona tai missään valta-asemassa.”

Tutkimus on kuitenkin vielä kuulemma sen verran lapsenkengissään, että näitä eettisiä kysymyksiä voidaan alkaa tosissaan pohtia vasta kaukana tulevaisuudessa – jos tai kun tulokset antavat oikeita konkreettisia keinoja psykopaattien seulontaan.

”Media kuvaa psykopaatteja kirvesmurhaajina ja sarjamurhaajina, mutta todellisuus on se, että he eivät pistä silmään oikeassa elämässä; he ovat kuin Batmanin Jokeri. He saattavat työskennellä ihan vieressäsi ja sulautua joukkoon. He ovat kuin psykiatrian pimeä aine”, lausuu Wallisch uhkaavasti.

Lisää luettavaa