Maailma kylässä -festivaali alkaa tänään

23.05.2015

Poikkitaiteellinen musiikki- ja kulttuurifestivaali Maailma kylässä alkaa tänään. Helsingin Kaisaniemessä ja Rautatientorilla järjestettävä kaksipäiväinen ilmaistapahtuma on Suomen isoimpia festivaaleja – viime vuonna tapahtumassa oli yli 80 000 kävijää. Festivaaleilla kuullaan paljon rytmi- ja etnistä musiikkia, ja tarjolla on lisäksi teatteria, kirjallisuutta, laajasti eri ruokakulttuurien makuja, sekä poliittisia ja yhteiskunnallisia keskustelutilaisuuksia. Arvopainotteisessa, kulttuurien tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta korostavassa tapahtumassa on tänä vuonna pääteemoina kehitys, Afrikka ja Lähi-Itä.

Festivaalin portit avataan tänään 23.5. kello 11. Alue on auki ilta kahdeksaan. Esiintyjinä nähdään muun muassa Janna, Pietarin Spektaakkeli, Guinealainen Ba Cissoko sekä Algerialaisella pakolaisleirillä varttunut Aziza Brahim. Sunnuntaina ohjelmaa on klo 11-18, jolloin esiintymässä on muun muassa Aurora, Orlando Julius & The Heliocentrics ja Helsinki-Cotonou Ensemble. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Katso tapahtuman koko ohjelma ja lisätietoja täältä.

Festivaali ja media uutisoi aiemmin tällä viikolla, että niin kutsuttu Sananvapauskylä-alue on päätetty poistaa ohjelmasta turvallisuussyistä. Alueella oli tarkoitus olla kuvanäyttely, johon kuului piirroksia profeetta Muhammedista, mutta tapahtuman järjestäjä Kepa Ry on luopunut näyttelystä. Taustalla on oletettavasti Charlie Hebdo -lehden toimitukseen viime vuonna tehty Muhammed-kuvien julkaisun vastainen terrori-isku, joka tappoi 12 ihmistä. Näyttelyn järjestäjät olivat pettyneitä ohjelmamuutokseen ja pitivät päätöstä ennakkosensuurina. Päätökset perustuivat Suojelupoliisin uhka-arvioon.

Vaikka suurin osa esiintyjistä olisi entuudestaan tuntemattomia, on Maailma kylässä -festivaalilla tapana yllättää. Joka vuosi esiintymislavoilla nähdään musiikillista taitoa, tyyliä ja rytmitajua, mitä ei perinteisistä kesätapahtumista löydä. Rumba suosittelee.

Lisää luettavaa