Maailman kovapalkkaisimmat dj:t listattu – joukossa ei suomalaisia

03.08.2012

Sosiaalinen media ja festivaalit ovat nostaneet EDM:n marginaalista valtavirtaan. Uusi ranking osoittaa taalavirran valuvan tasaisesti Pohjanlahden länsipuolelle.

Kuva: Nestland

Talouslehti Forbesin toimitus ällistyi, kun The Beatles ei enää ollutkaan maailman kovin juttu. Sähäkkänä uutismediana se kuitenkin äkkäsi samassa mahdollisuuden tutkia tarkemmin, kenen kaljakassaa nuoriso nykyään kesätyöansioillaan kartuttaa. Lista ei ole mitenkään maailman yllättävin, jos on pitänyt silmiään tai korviaan auki tällä vuosikymmenellä. Mutta katsotaan nyt.

Hiukan närkästyneeseen sävyyn Forbesin toimittaja Zack O’Malley Greenburg tuhahtelee, ettei sähköisen tanssimusiikin tekijällä ole muita keikkatarpeita kuin muistitikku ja pari cd-soitinta – minkä vuoksi perinteiseen pop- tai rockmuusikkoon verrattuna dj tienaa huomattavasti enemmän konsertistaan. Ansiokuningas, hollantilaistaustainen Tiësto, saa Forbesin arvion mukaan keskimäärin 250 000 dollaria per keikka.

Millainen koko lista sitten on? Ystävällisesti NME-lehti malttoi kääntää Forbesin grafiikkamössön luettavaan muotoon, joten lainataan sitä:

  1. Tiësto (22 miljoonaa dollaria)
  2. Skrillex (15 milj. $)
  3. Swedish House Mafia (14 milj. $)
  4. David Guetta (13,5 milj. $)
  5. Steve Aoki (12 milj. $)
  6. Deadmau5 (11,5 milj. $)
  7. DJ Pauly D (11 milj. $)
  8. Kaskade (10 milj. $)
  9. Afrojack (9 milj. $)
  10. Avicii (7 milj. $)

Listan tekee kiehtovaksi se, että aivan äskettäin, kesäkuussa, Rumbassakin esiteltiin Celebrity Net Worth -sivuston laatimaa samankaltaista luetteloa kolmestakymmenestä eniten rahaa tekevästä dj:stä. Tuossa listassa huomioitiin yleinen vauraus, ei pelkät vuositulot. Silti samat nimet keikkuivat kärkipäässä, mutta muun muassa Afrojack oli tuolloin viellä hännänhuippuna parilla miljoonallaan, edellään jopa suomalainen Darude. Nyt Nick van de Wall on jo kymmenen kärjessä.

Perjantain kunniaksi laitetaan puntti vipattamaan kahden miljonääri-dj:n kollaboraatiolla. Afrojackia (9.) sparraa Steve Aoki (5.). Biisi on vime vuodelta.

Lisää luettavaa