Metallica perui konserttinsa, James Hetfield laulukieltoon – ”Tämä oli yksi haastavimmista keikoista, mitä olemme koskaan soittaneet”

05.02.2017

Metallica joutui lyhentämään keikkaansa perjantaina Kööpenhaminassa laulaja James Hetfielfin terveydentilan vuoksi. Hetfield voi huonosti koko keikan ajan, ja valitteli kuntoaan kesken esiintymisen. Hän pyysi yleisöltä mielipidettä, kannattaako heidän jatkaa vai palata myöhemmin paremmassa kunnossa.

”Maksoitte paljon rahaa nähdäksenne lempibändinne, emmekä nyt kuulosta hyvältä. Se ei ole reilua teille”, Hetfield kertoi välipuheessa.

”Jätän tämän teidän päätettäväksenne. Haluaisitteko kuulla meidät paremmassa hapessa joku toinen kerta? Minä haluan lopettaa. Mitä sanotte?”

Yleisö halusi luonnollisesti lisää, joten bändi esiintyi loppuun asti. Se joutui kuitenkin jättämään kaksi kappaletta pois settilistaltaan.

Nyt Metallica uutisoi, että Hetfield on laulukiellossa. Lääkäreiden ohjeiden mukaan hän ei saa laulaa nuottiakaan, joten bändi joutui perumaan myös tämän iltaisen konsertin samassa Royal Arena -hallissa.

”Olimme odottaneet tätä pitkään. Olimme odottaneet pääsyä soittamaan uudella areenallanne. Emme eilen (lauantaina) pystyneet antamaan teille maksimaalista Metallica-kokemusta, ja keikka oli yksi haastavimmista, mitä olemme koskaan soittaneet. Teidän rakkautenne ja tukenne vei meidät onneksi maaliin, kiitos siitä”, bändi kertoi.

Metallicalla on tulossa runsaasti konsertteja, joita ei vielä tässä vaiheessa ole peruttu. Nyt Hetfieldin terveystilaa seurataan päivä päivältä. Toivotaan, että herran ääni paranee nopeasti.

Alla pätkää Kööpenhaminan keikalta, missä Hetfield kyseli yleisöltä, kannattaako heidän jatkaa vai palata myöhemmin uudestaan.

Terveydentilasta raportoi muun muassa Blabbermouth.

Lisää luettavaa