Mick Jagger kieltää olevansa syypää Brasilian murskatappioon: ”Otan vastuun ainoastaan Saksan ensimmäisestä maalista”

10.07.2014

Mick Jaggerilla on kuoleman kosketus.

Teksti: Jarkko Fräntilä, kuva: David Wedgbury

Rolling Stonesin Mick Jagger on kieltänyt huhut siitä, että hänen läsnäolonsa olisi ollut suurin syy Brasilian 1-7-murskatappioon Saksaa vastaan jalkapallon MM-kisoissa.

”Voin ottaa kontolleni Saksan ensimmäisen maalin, mutta en kuutta seuraavaa”, hänen kerrotaan sanoneen.

Kaikki lähti liikkeelle siitä, kun isäntämaa Brasilian kannattajat huomasivat Mick Jaggerin tuovan huonoa onnea hänen kannattamilleen joukkueille. Vuonna 2010 Jagger oli katsomassa USA:n MM-kisaottelua, jonka USA hävisi 4-1. Tämän jälkeen Jagger kannatti samoissa kisoissa seuraavalla kierroksella Brasiliaa, joka koki tappion Hollannille. Samoissa kisoissa Jagger ehti ”kannustaa” Englannin 4-1 tappioon Saksaa vastaan.

Käynnissä olevien kisojen aikana Jagger on jo ehtinyt twiitata kannattavansa Englantia niin Uruguayta kuin Italiaakin vastaan pelatuissa otteluissa. Englanti hävisi molemmat koitokset. Hän kertoi Italiassa ja Portugalissa keikkaillessaan toivovansa molempien joukkueiden pääsevän jatkoon alkulohkosta. Kuinka ollakaan, molemmat joukkueet putosivat jatkopeleistä.

Jaggerin brasilialainen vaimo Luciana Gimenez puolustaa miestään syytöksiltä.

”Mieheni on cyberkiusaajien kohteena. Ajatelkaa ennen kuin kiusaatte syyttömiä. Mick voi olla kuuluisa, mutta ei hänkään ansaitse tällaista kurmotusta.”

Vielä vahvistamattomien tietojen mukaan Mick Jagger on kannattanut myös Suomen maajoukkuetta viimeisimmät vuosikymmenet.

Lisää luettavaa