Mies, joka moshasi Motörheadin keikalla itselleen aivoverenvuodon – ja auttoi lääkäreitä varoittamaan keikkariehumisen vaaroista

31.08.2015

Metalsucks-blogi nostaa esille vuoden vanhan tutkimuksen, jonka lopputulema ei ehkä tule kaikille aivan täytenä yllätyksenä: sen mukaan pään voimakas heiluttaminen keikoilla on epäterveellistä.

The Lancet -julkaisussa vuonna 2014 ilmestynyt tutkimus sai alkunsa, kun saksalainen raskaan rockin ystävä ilmoittautui tammikuussa 2013 lääkärille päänsäryn vuoksi. Särky oli jatkunut jo useamman viikon, ja röntgenkuvasta paljastui, että miehen aivojen oikeassa puoliskossa oli verenpurkautuma. Lääkärit joutuivat poraamaan miehen päähän reiän, jotta hyytymä saatiin poistettua.

Kun lääkärit yrittivät selvittää vamman alkuperää, mies kertoi olleensa pari viikkoa sitten rockkonsertissa ja nk. päästäneensä siellä ylimääräisiä höyryjä. Kun muuta mainitsemisen arvoista ei herran historiasta löytynyt, lääkärit laskivat yhteen yksi ynnä yksi.

Tutkimuksen lopputulemassa varoitetaan, että pään voimakas edestakaisin liikuttaminen saattaa vahingoittaa aivojen verisuonia. ”Emme ole täysin moshausta vastaan”, sanoo saksalaista Motörhead-fania hoitanut tohtori Ariyan Pirayesh Islamian Metalsucksin mukaan. ”Mutta jos mies olisi ollut klassisen musiikin konsertissa, tätä tuskin olisi tapahtunut.”

Siis nyt varovasti siellä!

Lisää luettavaa