Miley Cyrus kertoo tyylimuutoksestaan – räväkkä provosointi on loppunut, samoin jatkuva päihdekäyttö

Miley Cyrus ei enää ole kiinnostunut puolialastomasta hillumisesta gaalailloissa.

09.07.2017

Miley Cyrus kuoppasi flirttailevan, mutta viattoman tyttömäisen Hannah Montana -hahmonsa viimeistään vuonna 2013, kun suuri yleisö katsoi hänen nuolevan rautakettinkiä alusvaatteissa Wrecking Ball -videolla. Samana vuonna puolialaston kuivapanoshow MTV Awardseissa asetti hänet provokatiivisten seksisymbolipoppareiden joukkoon.

MTV Awardseista Cyrus on muuttunut paljon. Vuonna 2014 hän aloitti nuorten ja seksuaalivähemmistöjen syrjäytymistä ehkäisevän hyväntekeväisyysjärjestön Happy Hippie, ja koki jonkinlaisen käännekohdan.

Nyt provokaatio on laantunut. Uuden Malibu-singlen videolla hän näyttää tavalliselta laulajalta, ei härskiltä showtähdeltä. The Tonight Show’ssa päällä nähtiin stetsonia ja olkapäät peittävää takkia. Promokuvissa hän vaikuttaa aikuistuneelta.

Cyrus kertoi muun muassa yhdysvaltalaisen ITV:n haastattelussa, mistä muodonmuutos johtui. Laulajan mielestä hän on vihdoin saanut kaipaamaansa arvostusta laulajana.

”Olen näyttänyt, mitä haluan tehdä. Happy Hippie on antanut minulle kunnioitusta artistina. Minun ei tarvitse enää todistella mitään”, Cyrus kertoi.

Cyrus ei koe muuttuneensa ihmisenä, vaan on aina ollut avoin siitä, kuka hän on.

”Voin olla oma itseni ja fanit arvostavat minua sellaisena kuin olen. Se tuo lisää vapautta musiikkiin”, hän pohti.

”Koen itseni sukupuolettomaksi, iättömäksi. Olen vain henkiolento, sielu, en jaettu ihmisiin, edes eläimiin. Ei ole minua ja heitä, ei meitä ja sinua. Haluan vain olla ei mitään.”

Cyrus on myös ottanut kantaa siskonsa Noah Cyruksen matkaan popartistiksi. Maineen tuomat paineet laulaja tuntee kuin omat taskunsa.

”Toivon, ettei hän koskaan koe näitä paineita, ja toivon, että muut arvostavat häntä eivätkä pakota hänestä jotain, mitä hän ei ole.”

Cyrus vaikuttaa kuin heränneeltä. Hän on maininnut uusissa haastatteluissa, että pitkään hehkuttamansa kannabiksen poltto on jäänyt pois kuvioista. Hän on kertonut haluavansa selvää elämää.

Vuoden 2013 Bangerz-levyn aikoihin, kun Cyrus alkoi muuntautumaan yhä provokatiivisemmaksi, hän erosi poikaystävästään näyttelijä Liam Hemsworthista. Viime heinäkuussa pari julkisti palanneensa takaisin yhteen. Vain kaksikko tietää, kuinka paljon tällä on ollut vaikutusta Cyruksen toimintaan.

Rumbassa on aiemminkin pohdittu nuorten artistien kokemia paineita ja siitä seuraavia ilmiöitä.

Lisää luettavaa