MTV:n VMA-gaala hylkäsi sukupuolijaottelun palkintokategorioissaan

Kendrick Lamar, Katy Perry ja The Weeknd napsivat eniten ehdokkuuksia.

26.07.2017

MTV Video Music Award -gaala eli tuttavallisemmin VMA on järjestetty vuodesta 1984 alkaen. Tänä vuonna palkinnot jaetaan 25. elokuuta ja ensimmäistä kertaa sukupuolineutraalein kategorioin: paras naisartistin video ja paras miesartistin video ovat yhdistetty vuoden artisti -tittelin alle.

Vuoden video -palkinto ei ole katsonut sukupuolta aiemminkaan ja 2010-luvulla naisartistit ovat dominoineet tätä gaalan merkittävintä kategoriaa. Moonman-pokaali on mennyt 2010-luvulla miesartisteista vain Justin Timberlakelle (2013 videosta Mirrors), muut voittajat ovat Lady Gaga (2010, Bad Romance), Katy Perry (2011, Fireworks), Rihanna (2012, We Found Love), Miley Cyrus (2014, Wrecking Ball), Taylor Swift (2015, Bad Blood) ja Beyoncé (2016, Formation).

Tänä vuonna vuoden videosta kisailevat Kendrick Lamar (Humble), Bruno Mars (24K Magic), Alessia Cara (Scars To Your Beautiful), DJ Khaled feat. Rihanna & Bryson Tiller (Wild Thoughts) ja nostokuvassa Suomen-keikallaan kuvattu The Weeknd (Reminder).

Uudessa vuoden artisti -kategoriassa ehdolla ovat Bruno Mars, Kendrick Lamar, Ed Sheeran, Ariana Grande, The Weeknd ja Lorde.

Eniten ehdokkuuksia napsi Kendrick Lamar (8), jonka takana Katy Perry ja The Weeknd viidellä ehdokkuudella per artisti.

Kaikki palkintokategoriat ja ehdokkaat löytyvät listattuna tämän linkin takaa. Alla kaikki vuoden videoksi ehdolla olevat.

Lisää luettavaa