Musiikkitapahtuma jäihin New Yorkissa ebola-epäilyn takia

25.10.2014

Ebolaa sairastaneen miehen vierailu peruutti konsertti-illan.

Teksti: Anna-Maija Lippu, kuva: Brooklyn Bowl/Facebook

Tällä viikolla New Yorkin Brooklynissa pidetty CMJ Music Marathon -tapahtuma koki äkillisen pysähdyksen torstaina. Keilailupaikkana ja baarina tunnettu The Gutter autioitui, kun kävi ilmi, että keskiviikko-iltana tiloissa oli ollut ebolaa sairastanut mies.

The Gutterin piti toimia torstai-iltana CMJ:n järjestämän musiikki-illan tapahtumapaikkana, jossa muun muassa Heaven– ja Big Sleep -yhtyeiden oli määrä esiintyä. Tapahtumajärjestäjien korviin kantautui, että keskiviikkona mieshenkilö oli joutunut The Gutterissa oltuaan sairaalaan korkean kuumeen takia ja hänellä oli todettu olevan paniikkia lietsonut ebola-tartunta.

Varatoimenpiteenä tapahtuma päätettiin perua. Sana tapauksesta levisi huolestuttaen samaisena iltana järjestettävän tapahtumaan kuuluvan klubi-illan osallistujia. Brooklyn Bowl -nimisessä paikassa pidettävä ilta kuitenkin järjestettiin sovittuun tapaan ja CMJ kommentoi tiedostaneensa tilanteen.

”Olemme seuranneet uutisia ebolasta ja aiomme jatkossa ennakoida tilanteen vaatiessa. Tällä hetkellä CMJ jatkuu sovitulla aikataululla ja jos mikään muuttuu, toimimme asianmukaisesti”, CMJ tiedotti Billboradin kautta.

Kohun levittyä The Gutter kommentoi Facebook-sivullaan, että tila on tutkittu ja tartunnan riskiä ei havaittu. Paikka kuitenkin halusi varmuuden vuoksi perua tapahtumansa.

Brooklyn Bowlin illassa esiintynyt The Roots -jäsen Questlove osallistui keskusteluun ja toppuutteli säikähtäneitä faneja Instagramissa.

Lisää luettavaa