Naisräppäri Angel Haze kirjoitti kitkerän kolumnin seksuaalisuudestaan: ”Minua ajatellaan kammotuksena”

24.04.2014

Nuori hiphop-artisti ottaa kantaa hiphopin homofobiaan.

Teksti: Anna-Maija Lippu, kuva: Angel Haze / Facebook

Yhdysvaltalainen rap-artisti Angel Haze on valloittanut musiikkialaa viimeisen vuoden aikana rohkeilla riimeillään. Joulukuussa hän julkaisi Dirty Gold -debyyttialbuminsa etuajassa ilman levy-yhtiönsä lupaa, koska ei pitänyt yhtiön viivästelystä.

Tällä kertaa 22-vuotias nainen ei kuitenkaan ole joutunut puheenaiheeksi musiikkinsa vaan seksuaalisuutensa vuoksi. Angel Haze on Noisey-sivuston kolumnisti, ja uusimmassa kirjoituksessaan hän ilmaisee turhautumistaan häneen kohdistuneeseen kohuun.

Artisti on aiemmin kertonut olevansa panseksuaali. Some rappers are gay. Get over it. -nimisessä kolumnissa hän avautuu läheistensä suhtautumisesta asiaan ja kuinka seksuaalisuudella ei ole mitään tekemistä hänen musiikkinsa kanssa.

”Minulla ei ole kaapistatulemistarinaa, koska mielestäni kenenkään ei tarvitse tulla ulos kaapista. En tajua, mikä homona, lesbona tai biseksuaalina olemisessa kiehtoo. Homojen oikeuksien ja ihmisoikeuksien välillä ei ole mitään eroa, se on v-tun tyhmää”, nainen kirjoittaa.

”Homous hiphopissa on yhä todella leimautunutta. Maailmassa on niin monia kaappihomoja. Kai minä sitten olen ’tullut ulos’, mutta ihmiset kysyvät seksuaalisuudestani koko ajan ja kerron heille aina, ettei sillä ole väliä, emme ole seksuaalisessa tilanteessa, joten sinun ei tarvitse tietää.”

Räppäri kertoo hänen ystäviensä pitävän biseksuaaleja ällöttävinä, ja kun hänen äitinsä sai tietää tyttärensä suuntautumisesta, hän sanoi tämän palavan helvetissä.

”Äitini ei ole koskaan ollut naimisissa, hän ei ole koskaan ollut hyvässä parisuhteessa, ystävilläni on ollut poikaystäviä, jotka ovat pahoinpidelleet heitä ja he ajattelevat sen olevan ok. Silti he ajattelevat minua kammotuksena.”

Nuori hiphop-lupaus ei käytä laulujensa sanoituksissa sukupuoliin viittavia pronomineja, koska hän haluaa, että kuka tahansa voi samastua niihin. Hän kuitenkin teki coverin Macklemoren homoja puolustavasta Same Love -kappaleesta.

”Olin todella vastahakoinen tekemään Same Loven, koska en halua ihmisten ajattelevan minua homoräppärinä enkä puhu seksuaalisuudestani musiikissani. Mutta olen aina sanonut itselleni, että artisti on ihminen, jolla on sanottavaa eikä ole vain osa meteliä”, hän perustelee.

Lue kolumni kokonaisuudessaan tästä ja kuuntele sen jälkeen alla oleva Same Love -cover. Tai tee nämä kaksi asiaa samaa aikaa. Tee vähintään jompi kumpi.

Lisää luettavaa