Näyttääkö YouTube musiikkivideoita ilman lupaa? Palvelulta vaaditaan miljardikorvausta

25.12.2014

Tekijänoikeusyhtiö haluaa YouTuben poistavan 20 000 videota, tai muuten käy huonosti.

YouTube on massiivisen oikeusjutun uhan alla. Global Music Rights -tekijänoikeusyhtiö väittää, että videopalvelu ei pelaa reilua peliä.

Uusi musiikintekijöiden korvauksia suojeleva Global Music Rights edustaa muun muassa Pharrellia, Eaglesia, Chris Cornellia ja John Lennonia. Perustaja Irving Azoffin mukaan YouTubelta puuttuu oikeudet noin 20 000 yhtiön kappaleeseen, The Hollywood Reporter uutisoi.

YouTuben omistava Google kuitenkin kieltää väitteen vedoten voimassa oleviin lupiin, jotka on saatu kyseisiä kappaleita ennen hallinneilta firmoilta. Nyt kun kappaleiden oikeuksia valvova taho on vaihtunut, Azoff on sitä mieltä, että oikeudet on uusittava.

Global Music Rightsin asianajaja Howard King sanoo, että YouTube ei ole antanut minkäänlaisia todisteita aiemmista luvista tai niiden voimassaolosta.

Niinpä yhtiö vaatii 20 000 videon poistoa sivustolta. Jos tähän ei suostuta, Global Music Rights on valmis haastamaan YouTuben oikeuteen peräti miljaridsta dollarista.

YouTube itse ei ole vielä kommentoinut kohua, mutta näillä näkymin heidän olisi parsta valmistella varsin puolustelevia argumentteja.

Lisää luettavaa