Nirvana-basisti Krist Novoselic: ”Kurt Cobain ei olisi tehnyt itsemurhaa, jos hän olisi ollut selvin päin”

23.06.2014

Novoselic kertoi ReasonTV:n haastattelussa uskovansa, ettei Cobain olisi tappanut itseään, jos hän ei olisi ollut tekohetkellä heroiinin vaikutuksen alaisena.

Teksti: Jari Setälä, kuva: DGC

Yhdysvaltalainen Reason-aikakauslehti haastatteli taannoin entistä Nirvana-basisti Krist Novoselicia vajaan tunnin mittaisessa videohaastattelussa.

Videolla lehden toimittaja keskustelee Novoselicin kanssa pääosin politiikasta, mutta toki haastattelussa käydään läpi myös Novoselicin muusikon uraa sekä hänen muistojaan Kurt Cobainista.

Haastattelussa Novoselic kommentoi muun muassa Nirvanan juhlakeikkaa huhtikuussa järjestetyssä Rock and Roll Hall of Fame -gaalassa, jossa Novoselic, kitaristi Pat Smear ja rumpali Dave Grohl esittivät vanhan bändinsä biisejä yhdessä vierailevien naissolistien kanssa.

”Päätös Nirvanan henkiin herättämisestä syntyi suunnilleen vain viikkoa ennen tuota gaalaseremoniaa, joten haaste esityksen toteuttamisessa oli todella suuri. Meillä oli melkoisen isot saappaat täytettävänämme, joten pohdimme pitkään, että miten oikein selviämme siitä. Minä halusin ehdottomasti mukaan Joan Jettin, koska rakastan Joan Jettiä. Mutta idea pelkästään naissolistien käyttämisestä syntyi itse asiassa alun perin Dave Grohlilta”, Novoselic kertoi.

Huhtikuun Rock and Roll Hall of Fame -esitys osui lähelle Kurt Cobainin kuoleman vuosipäivää, kun Nirvana-solistin itsemurhasta tuli 5. huhtikuuta kuluneeksi tasan 20 vuotta. Haastattelussa Novoselic kertoo uskovansa, että tapahtumahetkeä edeltänyt Cobainin runsas huumeidenkäyttö vaikutti provosoivasti miehen kohtalokkaaseen päätökseen.

”Huumeidenkäytöllä oli varmasti suuri vaikutus hänen tekoonsa. Hän tunsi olevansa valtavien paineiden alaisena ja sen vuoksi hän teki yksinkertaisesti huonon valinnan, koska uskon hänen olleen silloin aika pöllyssä. Jos hän olisi ollut selvin päin, hän ei todennäköisesti olisi tehnyt sitä. Mutta sillä hetkellä hän oli vain niin sekaisin heroiinista”, Novoselic sanoi.

Novoselicin haastatteluvideo on katsottavissa kokonaisuudessaan alapuolella.

Lisää luettavaa