NME listasi 12 Euroopan mielenkiintoisinta festivaalia vuonna 2017 – Flow Festival jälleen edustettuna

07.01.2017

Arvostettu brittiläinen musiikki- ja kulttuurimedia NME julkisti listan kesän 2017 kiinnostavimmista festivaaleista Euroopassa. Lista kattaa kaksitoista erilaista festivaalia ympäri Eurooppaa, Iso-Britanniaa lukuunottamatta.

”Euroopan ja Britannian välille ei ole vielä rakennettu muuria, joten nyt kannattaa varata matkat näille loistaville festivaaleille. Fuck Brexit!”, NME:n festivaalikokoelma kertoo katkeran innostuneena.

Mukana on myös Suomen trendikkäiden festivaalien kruununjalokivi, Helsingin Flow Festival. NME kertoo Flow’sta seuraavaa:

”Festivaali järjestetään vanhalla teollisuusalueella, missä käyttämätön tila on muunnettu esimerkiksi olutpanimoiksi ja vastaaviksi. Tapahtuma on siis trendikäs kuin mikä.”

Alla NME:n lista Euroopan kahdestatoista kiinnostavimmasta festivaalista kesälle 2017. Mukana on NME:n antamat kommentit tapahtumille.

Näistä Suomea lähimmät löytyvät Norjasta ja Tanskasta. Festivaalit eivät ole paremmuusjärjestyksessä.

Roskilde Festival
Kööpenhamina, Tanska
1. kesäkuuta – 1. heinäkuuta

”Kööpenhamina oli vuoden 2016 ’coolein’ lomailupaikka (lehden äänestyksessä), ja ’graffitialue’ on täytetty katutaiteella ja installaatioilla.”

Primavera Sound
Barcelona, Espanja
1.-3. kesäkuuta

”Internet on lähes seonnut Primaveran artistikattauksesta. Me kutsumme sitä ’uskomattomaksi’.”

NOS Alive
Lissabon, Portugali
1.-8. kesäkuuta

”Täällä sää on aina loistava, artistikattaus on loistava, eikä musiikki ala ennen viittä iltapäivällä, joten voit nauttia auringosta ennen sitä.”

Download Paris
Pariisi, Ranska
9.-11. kesäkuuta

”Pariisi on romantiikan kaupunki, ja mikä olisi romanttisempaa, kuin moshata kunnes hampaasi putoavat?”

Mad Cool Festival
Madrid, Espanja
6.-8. heinäkuuta

”Mad Cool järjestetään vasta toisen kerran, joten kun kymmenvuotisjuhlia joskus vietetään, voit nostalgisoida, kuinka olit paikalla jo vuonna 2017.”

Øya
Oslo, Norja
1.-12. elokuuta

”Oslon keskiaikapuistossa järjestettävä festivaali on yksi Euroopan sivistyneimmistä. Kun et katsele bändejä, voit kaljotella järven rannalla. Ihanaa.”

Melt!
Ferropolis, Saksa
14.-16. heinäkuuta

”Festivaali muistuttaa kohtausta Mad Maxista. Täällä voit tehdä maisemakierroksen nostokurjessa.”

Exit
Petrovaradin, Serbia
6.-9. heinäkuuta

”Sen lisäksi, että tapahtuma on halpa kuin mikä, se järjestetään upean muinaisen linnoituksen kupeessa. Joka pennin arvoinen.”

Flow Festival
Helsinki, Suomi
11.-13. elokuuta

”Festivaali järjestetään vanhalla teollisuusalueella, missä käyttämätön tila on muunnettu esimerkiksi olutpanimoiksi ja vastaaviksi. Tapahtuma on siis trendikäs kuin mikä.”

Sonar
Barcelona, Espanja
1.-17. kesäkuuta

”Nykyään monet musiikkifestivaalit ovat ’enemmän kuin musiikkia’, mutta harva voi kilpailla siitä Sonarin kanssa. Mukana on muun muassa upeaa uutta teknologiaa.”

Tomorrowland
Boom, Belgia
Aikataulua ei vielä ilmoitettu

”Tomorrowland on kaikkien tanssifestivaalien äiti.”

INmusic
Zagreb, Kroatia
19.-21. kesäkuuta

”Tämän festivaalin liput myydään lähes ilmaiseksi (hinta noin 40 euroa). Tapahtuma sijaitsee kauniin järven rannassa, tuoppi maksaa kaksi euroa, ja karaoketeltta on älytön.”

Lisää luettavaa