Päivän uutiskaksikko: Maija Vilkkumaa tauolle ja Thor takaisin Suomeen

05.04.2011

Hei hei Vilkkumaa, tervetuloa ukkosen jumalat.

Kotimaisten naisartistien ykkösrintamaan reippaan vuosikymmenen kuulunut Maija Vilkkumaa laittaa nimeään kantavan yhtyeen tauolle. Tiedotteessa Vilkkumaa sanoo näin:

”Tämä on meidän bändin kolmastoista ja viimeinen keikkakesä. Aikakauden päätös tuntuu hyvin haikealta, sillä me olemme kuin perhe ja meillä on ollut huikeaa. Mikään ei kuitenkaan voi jatkua ikuisesti.”

Määrittelemättömän pituisista keikkatauoista tulee ensimmäiseksi mieleen YUP:n, Zen Cafén ja Timo Rautiainen & Trio Niskalaukauksen telakoitumiset. Näidenhän tapauksissa vastaavanlainen ilmoitus muistutti lähinnä armonlaukausta.

No, täytyy samaan hengenvetoon lisätä, että palaahan tauolle vetäytynyt Neljä ruusua kuvioihin ainakin yhden keikan ajaksi Ilosaarirockissa, eikä CMX:n keikkatauosta tullut ylipäätään yhtään mitään.

Mikä lie Vilkkumaan kohtalo? Artistilta ei lisäinfoa heru: levy-yhtiö ilmoitti, ettei Maija suostu asiaa sen enempää kommentoimaan.

Liekö Vilkkumaalla haaveissa joku ihan toisenlainen bändikonsepti, jonka pirtaan ei sovi Satumaa-tangon laulaminen aviomiehensä Mikko Kososen sähkökitaran tukemana?

”Aion kyllä vielä tehdä levyjä, mutten tiedä milloin ja miten. Samoin aion vielä keikkailla, mutta siitäkään en yhtään tiedä että milloin, missä ja miten”, artisti sanoo tiedotteessaan. Saapa nähdä.

Sitten jännittävämpiin uutisiin: kanadalainen muskelimies Thor palaa Suomeen. 1970-luvulla kehonrakennuskilpailuissa Mr. Canada-, Mr. USA- ja Mr. Olympia -tittelit voittanut metallimies esiintyy Helsingin Domissa 1. kesäkuuta.

Keikkajärjestäjän tiedotteessa lukee: ”Thorin esiintymiset ovat paljon muutakin kuin pelkkää musiikkia, ja yhtyeen konsertit sisältävät runsaasti erilaisia show-numeroita. Lavalla Thor vääntää jykeviä rautatankoja hampaillaan, vaihtaa lukuisia kertoja rooliasuja ja naamareita, taistelee demoneita vastaan, viettelee bikiniasuisia tanssityttöjä ja aikoinaan jopa rikkoi kuumavesipulloja puhalluksen voimalla.” Damn straight.

Keikalla esitetään myös Thorin tähdittämä scifi-elokuva Thor – The Rock Opera. Silkkaa mahtavuutta. Pari lisäkeikkaa samaan syssyyn?

Liput Domin-konserttiin: 15 € ennakkoon, 17 € ovelta. Ennakkomyynti: Tiketti.

Lisää luettavaa