Perheväkivaltaa, laittomia aseita ja huumeita: ex-QOTSA-basisti Nick Oliveri välttää linnatuomion

05.08.2012

Entistä Queens of the Stone – ja Kyuss -jäsentä uhkasi pahimmillaan jopa 15 vuoden vankilatuomio, mutta mies pääsi sittenkin pälkähästä.

Kuva: Michael Andersen

Kyussin ja Queens of the Stone Agen basistina tunnettu Nick Oliveri pidätettiin vuosi sitten heinäkuussa ja asetettiin syytteisiin perheväkivallasta sekä huumausaineiden ja tuliaseen hallussapidosta.

Heinäkuussa 2011 poliisi joutui tunkeutumaan SWAT-ryhmän avustuksella Oliverin asuntoon, jonne muusikko oli lukinnut sekä itsensä että tyttöystävänsä, jota Oliveri oli naisen mukaan lyönyt useasti pidätystä edeltävänä päivänä. Pidätyksen yhteydestä Oliverin asunnosta löytyi kokaiinia, amfetamiinia sekä ladattu kivääri.

Oliveri on itse kuitenkin tämän jälkeen kiistänyt syyllisyytensä mainittuihin rikoksiin.

Pahimmillaan 41-vuotiasta Oliveria uhkasi syytteistään jopa 15 vuoden vankilatuomio.

Nyt TMZ kuitenkin kertoo, että Oliveri välttää vankilatuomion tehtyään sopimuksen syyttäjän kanssa.

Basisti joutuu kolmeksi vuodeksi ehdonalaiseen valvontaan sekä joutuu suorittamaan 200 tuntia yhdyskuntapalvelusta ja osallistumaan 52 viikkoa kestävään vihanhallintaterapiaan.

Aika helpolla Oliveri siis pääsi, jos vaihtoehtona on ollut 15 vuotta telkien takana. Ehkä pitkään päihdenongelmista kärsinyt mies saa nyt tämän avulla vihdoin elämänsä takaisin raiteilleen.

Nick Oliveri sai kenkää Queens of the Stone Agesta vuonna 2004 tuntemattomista syistä. Josh Homme, bändin johtaja ja Oliverin pitkäaikainen bänditoveri jo Kyussin ajoilta, vaikeni pitkään potkujen syistä, mutta on myöhemmin paljastanut, että eron taustalla olivat Oliveriin jo tuolloin kohdistuneet epäilyt perheväkivallasta.

Lisää luettavaa