Pomo piilossa -kohun innoittamana Apulanta teki saman – mutta jotain mätää tässä nyt on

Jokin tässä nyt tuntuu jotenkin keinotekoiselta...

21.10.2016

Pomo piilossa -ohjelma nousi otsikoihin tuossa parisen viikkoa sitten. Powerpark-huvipuiston pomo pukeutui ohjelmassa romanimieheksi, ja joidenkin mielestä kyseinen hahmo oli silkka stereotyyppi. Muutenkin sarjan piilopomot on maskeerattu hieman sinne päin, ja yleensä pomon piilottamiseen on riittänyt hassu peruukki ja himonussijan viikset.

Tämä on saanut osan ohjelman katsojista pohtimaan sitä, että ohjelma olisikin suurilta osin silkkaa fuulaa, ja että pomojen alaiset tietäisivät ohjelman kuvauksista jo etukäteen. Rumban mielestä kyseinen väite on kuitenkin hölynpölyä: eihän nyt Suomen televisiossa tosi-tv:nä esitettävässä ohjelmassa voida vedättää ohjelman katsojia.

Pomo piilossa -ohjelma on levittäynyt myös junttahevi-kulttuuriin. Lahdessa sijaitsee Apulandia-museo, missä Apulannan historiasta innostuneet pääsevät tiirailemaan yhtyeeseen liitettyjä tavaroita ja muuta krääsää. Nyt Apulannan YouTube-kanavalla on julkaistu video, jolla Simo Santapukki soluttautuu ovelalla, liki Mission Impossible -tavalla Apulandian toimintaan mukaan.*

Videon näet alta.

* Me Rumban kaljuuntuvat verkkotoimittajat haluaisimme kuitenkin esittää vastalauseemme videon stereotypioita vastaan. Toisin kuin videolla väitetään, kaikki kaljupäiset ihmiset eivät puhu hassulla ja oudolla tavalla, eikä suinkaan kaikilta löydy rumia viiksiä. Myös videolta löytyvät väitteet siitä, että kaljuuntuvat ja kaljut ihmiset olisivat jollakin tapaa kömpelöitä on silkkaa liioittelua. Lisäksi ohjelma esittää kaljuuntuvat huumorintajuttomina pässinpäinä, mikä ei sekään pidä paikkaansa.

Lisää luettavaa