Primuksen klassinen kokoonpano palaa – Luvassa oletettavasti suht kiero versio eräästä suositusta lastentarusta

30.07.2014

Vanha kunnon Primus matkustaa lokakuussa Willy Wonkan suklaatehtaan uumeniin.

Teksti: Jari Setälä, kuvassa: Primus vuonna 1991

Primus julkaisi edellisen studiolevynsä Green Naugahyde vasta kolme vuotta sitten, mutta aikaa on kuitenkin kulunut jo 19 vuotta yhtyeen tunnetuimman ja suosituimman kokoonpanon – laulaja/basisti Les Claypoolin, kitaristi Larry LaLonden ja rumpali Tim Alexanderin – yhdessä tekemästä Primus-levystä Tales from the Punchbowl.

Tuon klassisen Primus-kolmikon perään kaipaileville on kuitenkin luvassa nyt hyviä uutisia, sillä Claypool, LaLonde ja Alexander lähtevät paitsi syksyllä kiertueelle niin myös julkaisevat uuden studiolevyn 21. lokakuuta.

Tuleva levy ei kuitenkaan ole tyyliltään ehkä se kaikkein ennalta-arvattavin, sillä tuo lokakuussa ilmestyvä Primus & the Chocolate Factory with the Fungi Ensemble on Rolling Stone -lehden mukaan yhtyeen oma tulkinta vuoden 1971 maineikkaasta Jali ja suklaatehdas -lastenelokuvasta, jonka nuorempi sukupolvi tuntee ainakin Tim Burtonin vuoden 2005 uusintaversiosta.

Primus ei ole kuitenkaan ryhtynyt rekonstruoimaan tuota Roald Dahlin kirjaan perustuvan elokuvan soundtrackia uudelleen vain hiilikuitukopiona, vaan luonnollisesti yhtye on lisännyt musiikkiin oman Primus-kosketuksensa.

”Kukaan bändistä ei oikein pitänyt Tim Burtonin versiosta, joten halusin tällä levyllä tehdä kunniaa sille alkuperäiselle elokuvalle, jolla oli hyvin suuri vaikutus minuun lapsena, myös musiikillisesti. Sen sijaan, että olisimme soittaneet elokuvan kappaleet vain samalla tavalla kuin itse filmissäkin, halusimme kuitenkin mutkistaa hieman asioita – mutkistimme niitä itse asiassa aika paljonkin”, Les Claypool kertoi Rolling Stonelle.

Primus & the Chocolate Factory with the Fungi Ensemble -levyltä on nyt julkaistu kuultavaksi ensimmäinen näytebiisi Pure Imagination, jonka voi kuunnella alta.

Lisää luettavaa