Rock Academy järjestetään nyt myös Helsingissä – pääkaupunkiseudun bändikokelaat julkistetaan syyskuussa

02.09.2015

Pääkaupunkiseudulla starttaa oma Rock Academy. Konsepti on Turun nuorisoasiainkeskuksen luoma malli, joka tarjoaa maksutonta sparrausta ja koulutusta ammattimaiseen toimintaan tähtääville nuorille yhtyeille ja artisteille.

Rock Academyssä valitaan hakijoiden joukosta kymmenkunta yhtyettä, joille musiikkialan konkarit tarjoavat apua esimerkiksi studiotyöskentelyssä ja esiintymisessä. Toiminta on bändeille maksutonta.

”Tiedossa on myös keikkoja, studioaikaa ja musavideoiden tekemistä. Kaikki akatemialaiset osallistuvat kerran kuussa järjestettäviin klinikoihin, seminaareihin ja koulutuksiin. Kovan luokan ammattilaisten vetämät klinikat ovat avoimia myös kaikille musiikkialasta kiinnostuneille nuorille”, lukee tapahtuman kotisivuilla.

Ensimmäisen pääkaupunkiseudun Rock Academyn bändit on valittu, ja mukaan valitut orkesterit julkistetaan Kick Off -tapahtumassa Helsingin Gloriassa torstaina 10. syyskuuta. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Rock Academyn ensimmäisen bändiklinikan vetää Santa Cruz.

Pääkaupunkiseudun Rock Academyn järjestävät Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten nuoriso- ja kulttuuritoimet. PKS Rock Academy -hanke toteutetaan 1.5.2015–1.8.2017. Hanketta rahoittavat pääkaupunkiseudun ja Turun Rock Academy -hankkeet sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.

Rock Academyyn voivat hakea yhtyeet, joiden kotipaikka ja treenitilat ovat pääkaupunkiseudulla, kolme neljäsosaa jäsenistä on alle 29-vuotiaita ja ainakin puolet jäsenistä ovat helsinkiläisiä. Yhtyeiden tulee esittää omaa materiaaliaan (tyylilaji on vapaa) eikä niillä saa olla voimassaolevaa levytyssopimusta.

Lisää luettavaa