Ruohonjuuritason bändit huomio, nyt olisi kehitteillä jotain kiinnostavaa

10.09.2014

Turku Rock Academy laajenee Suomeen.

Teksti: Jarkko Fräntilä

Turku Rock Academy on Turun kaupungin nuorisoasiainkeskuksen kolme vuotta sitten käynnistämä hanke, joka poimii vuosittain valmennettavakseen muutaman bändin kerrallaan ja kouluttaa niitä kokonaisvaltaisesti musiikkialan eri osa-alueilla. Luentoja ja klinikoita vetävät musiikkialan ammattilaiset.

Nyt Turku Rock Academy ja levy-yhtiö Universal ovat aloittaneet yhteistyön. Jatkossa järjestetään Universal Night -tilaisuuksia, joissa Universalin edustajat käyvät kuuntelemassa Rock Academyn yhtyeitä. Levy-yhtiöiden edustajat antavat bändeille myös palautetta.

Vuoden 2012 lopulla Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi hankkeelle 552 000 euron avustuksen, jonka avulla Rock Academy -toimintaa viedään valtakunnalliselle tasolle. Tampere, Jyväskylä ja Joensuu lähtivät mukaan ensimmäiseen vaiheeseen. Vuonna 2015 mukaan tulevat myös Helsinki, Vantaa, Espoo sekä rauma.

Tänä vuonna Turku Rock Academyssä ovat mukana All Eyes on Us, Kodittomat, Lemmen Kätyrit, September Signals, Sinister Glitter sekä Villa Rose.

Rock Academyn kotisivuille pääset tästä.

Lisää luettavaa