Se on tulevaisuus nyt! Hopeatrikoot päälle, lentävät autot alle ja ravintopilleri huuleen: will.i.amin biisi pääsee Marsin radioaalloille

28.08.2012

Hologramminakin tunnetuksi tulleen popmuusikon biisi lähetetään Mars-luotaimesta Maan asukkaille.

Kuva: NASA/JPL-Caltech

Yhdysvaltain avaruushallinto NASA on saanut taistella budjettileikkaustensa kanssa pahemmin kuin moni muu liittovaltion ohjelma. Sukkulat eivät enää irtoa maasta ja avaruusasemallakin pörrätään venäläisraketeilla. Neil Armstrongkin kuoli.

Onneksi äskettäinen Mars-lento meni nappiin. Liki tuhatkiloinen Curiosity-niminen mönkijä laskeutui vaijereiden varassa ”avaruusnosturistaan” marsperälle ja ryhtyi tekemään työtä palkkansa eteen. Kun muistetaan, että pikkuinen Opportunitykin yhä matelee Barsoomin autiolla pinnalla, yleisön myötämieli on taattua. Kaikki rakastavat onnistujaa.

Niin myös Barack Obaman paras kaveri, will.i.am. Tämä Black Eyed Peas -yhtyeestä tuttu muusikko ja CNN:n lempihologrammi löi hynttyyt yhteen NASA:n kanssa, kertoo Rolling Stone.

Avaruushallinto järjestää tänä iltana opetustapahtuman, jossa esitellään Mars-luotaimen tekemiä löydöksiä, mutta jutun huipentaa will.i.amin kappale Reach for the Stars. Ennen julkaisematon biisi lähetetään Maahan Curiosityn avulla, mikä tekee siitä ensimmäisen koskaan toiselta planeetalta vastaanotetun musiikkiesityksen.

Tapahtumapaikkoina ovat Gale-kraateri Marsissa ja Jet Propulsion Laboratory Pasadenassa, Kaliforniassa. Tempauksen järjestäjinä ovat NASA:n lisäksi i.am.angel-säätiö ja koulu-tv-palveluita tarjoava Discovery Education.

Lähetys alkaa Suomen aikaa kello 23.00. Vaikka pienten lasten nukkumaanmenoaika on silloin jo takanapäin, ehkä tänä iltana voisivat vanhemmat tehdä poikkeuksen?

Ohjelmaa voi seurata netin välityksellä täältä: NASA TV

Lisää luettavaa