Sean Lennonin ja Les Claypoolin outoakin oudompi yhteislevy ennakkokuuntelussa

Kesän kiinnostavimpiin julkaisuihin kuuluva The Claypool Lennon Deliriumin debyyttialbumi The Monolith of Phobos ilmestyy virallisesti ensi perjantaina, mutta levy on jo nyt ennakkokuuntelussa. Riennähän siis Rolling Stonen sivuille kuuntelemaan koko psykedeelinen levy alusta loppuun.

The Claypool Lennon Delirium on Sean Lennonin ja Primuksen nokkamiehenä tunnetun Les Claypoolin yhteisprojekti, joka sai alkunsa Primuksen ja Ghost of a Saber Tooth Tigerin yhteisellä kiertueella. Kaksikko vietti joulun tienoilla yhteistä aikaa Claypoolin kotitilalla ja alkoivat tehdä biisejä yhdessä.

”Käytän vertausta, että musiikillinen yhteistyö tai jamittelu on keskustelua, ja parhaat keskustelut etenevät vapaasti”, Claypool kuvailee kaksikon yhteistyötä. ”Kun Sean ja minä aloimme soittaa, syntyi kokonainen ryöppy ideoita ja se oli kuin kiinnostava keskustelu.”

Albumin nimi ja avauskappale saivat alkunsa astronautti Buzz Aldrinin omituisista väitteistä.

”Puhuimme siitä uskomattomasta paljastuksesta, jonka Buzz teki C-SPAN -kanavalla”, Lennon kertoo. ”Hän sanoi, että Phoboksella, pienellä, Marsia kieltävällä, perunan muotoisella kuulla, on monoliitti. Se oli mielettömintä, mitä olen koskaan nähnyt televisiossa. Me vain hengailimme katsomassa videota siitä, ja Les tuli takaisin seuraavana päivänä kokonaisen siitä kertovan biisin kanssa.”

The Monolith of Phobos saapuu levykauppoihin perjantaina 3. kesäkuuta.

Lisää luettavaa