Sex Pistolsin Johnny Rotten on tekemässä hitusen yllättävää uutta aluevaltausta

06.04.2014

Solvauksien ja syljen viskomisessa kunnostautunut punklegenda on nimittäin pestattu yhteen päärooleista Jesus Christ Superstar -musikaalin uudessa versiossa. Hyvä!

Teksti: Jari Setälä

Andrew Lloyd Webberin säveltämä ja Tim Ricen sanoittama maineikas rock-ooppera Jesus Christ Superstar herätetään jälleen Yhdysvalloissa henkiin uutta koko maan kattavaa areenakiertuetta varten.

Uuden suurproduktion keskeisiin rooleihin on pyritty hankkimaan erilaisia tunnettuja artisteja, ja musikaalissa tullaankin The New York Timesin mukaan näkemään esimerkiksi Incubus-solisti Brandon Boyd Juudas Iskariotin roolissa, Destiny’s Childin Michelle Williams Maria Magdalenan roolissa ja ’NSyncin JC Chasez Pontius Pilatuksena. Jeesusta näyttelee brittiläinen Ben Forster.

Näyttelijäkiinnitysten joukossa on myös yksi melkoisen iso yllätys, sillä Kuningas Herodeksen rooliin on pestattu kaikista maailman ihmisistä Sex Pistolsin ja Public Image Ltd:n John ”Johnny Rotten” Lydon. Rottenilla toki on jonkin verran aikaisempaa kokemusta näyttelijäntyöstäkin, sillä hänet on nähty esimerkiksi vuoden 1983 Copkiller-elokuvassa Harvey Keitelin kanssa.

Rottenin ja kumppaneiden tähdittämä Jesus Christ Superstar -kiertue käynnistyy Yhdysvalloissa kesäkuussa. Alapuolelta voi tarkistaa hieman esimakua siitä, millaisia lauluosuuksia Rotten joutuu esityksessä hoitamaan.

Lisää luettavaa