Sideways-festivaali saapuu Helsinkiin: ”Uskomme vakaasti siihen, ettei tällaisia festivaaleja ole aiemmin järjestetty edes Helsingissä”

Sideways-festivaali on muutakin kuin musiikkia.

04.03.2015

Sideways-festivaali järjestetään Helsingin Teurastamolla kesäkuun 12.-13. päivä. Esiintyjälista on melkoisen huimaa luettavaa. Festivaalin lavoille astuvat muun muassa Azealia Banks, The Jesus and Mary Chain, José González, Earl Sweatshirt, Freddie Gibbs, Ariel Pink, Bizarre Ride II the Pharcyde, …And You Will Know Us by the Trail of Dead, Perfume Genius, Jack Garratt, Shura, Fickle Friends, Silvana Imam, Beatrice Eli sekä Little Simz.

Suomalaisartisteista Sidewaysissa nähdään ainakin Jaakko Eino Kalevi, Lapko, Paperi T, Hisser, Black Lizard, Mirel Wagner, Aivovuoto, Khid + Tuuttimörkö, Ville Leinonen & Enkelit sekä Lasten hautausmaa.

Rumba otti yhteyttä Fullsteamin Artemi Remekseen tapahtuman tiimoilta ja tiedusteli, miten festivaali sai alkunsa.

Sidewaysin lippujen hinnat ovat suhteellisen edulliset. Miten saitte pidettyä ne kurissa?

”Kahden päivän early-bird -lippu on todellakin naurettavan halpa. Tuo piletti on muuten myynnissä 31.3. saakka, jonka jälkeen hinta nousee aavistuksen, joten nyt on aika toimia. Haluamme pitää liput kaiken kaikkiaan kohtuuhintaisina, jotta mahdollisimman monella on mahdollisuus osallistua tapahtumaan. Kesätapahtumia on paljon ja kilpailu roposista kovaa, joten ratkaisumme oli tämä. Pieniä laskutoimenpiteitä se toki vaati.”

Auttoiko Fullsteamin Scorpio-yhteistyö bändien hankkimisessa festivaaleille?

”Kyllä ja ei. Mm. Aarhusissa vaikuttavan Northside-festivaalin ystäviemme kanssa kävimme tietysti tarjolla olevia artisteja läpi, mutta lopulta kummallakin tapahtumalla on hyvin omanlaisensa profiilit.”

Festivaalien pitää erottua nykyään massasta muutenkin kuin musiikiltaan. Mitä Sideways tarjoaa festarikävijälle musiikin lisäksi?

”Sideways on mielestämme paljon muutakin kuin vain musiikkifestivaali. Toki musiikkitarjonta profiloi tapahtumaa tietyllä tapaa paljonkin ihmisten mielissä, mutta itse näen Sidewaysin enemmänkin laaja-alaisena kaupunkitapahtumana. Haluamme tarjota rennossa ilmapiirissä meidän näköisemme tapahtuman, jossa sisältö on korkeatasoista sulkematta pois tietynlaista rosoisuutta ja särmää. VIP-alueita tai muuta sellaista pönötystä ei tulla Sidewaysissa näkemään. Musiikin lisäksi tulemme tarjomaan hyvää ruokaa ja juomaa, taidesisältöjä, mielenkiintoista puhe-ohjelmaa ja paljon muuta mukavaa. Tietysti myös Teurastamon alue on itsessään jo mielenkiintoinen, eikä siellä ole tämänkaltaisia tapahtumia juurikaan ennen järjestetty.”

Mitä tyhjiötä täyttämään Sideways on järjestetty? Millainen on sen kohdeyleisö?

”Toivon, ettei meillä olisi kauhean tarkkaa kohdeyleisöä, vaan että Sidewaysiin voisi tulla kuka tahansa riippumatta siitä mikä, kuka tai millainen on. Olemme tyyli-ja lokerovapaa tapahtuma. Kyllähän Helsingin kokoiseen kaupunkiin hyviä tapahtumia mahtuu etenkin kesäkuulle, jolloin kaupungissa on hiljaisempaa. Tuntuu, että tilausta tämänkaltaiselle rennommallekin tapahtumalle Helsingin kesässä on.”

Eikö tällaisia festivaaleja kannata järjestää muualla kuin Helsingissä?

”Uskomme vakaasti siihen, ettei ”tällaisia festivaaleja” ole aiemmin järjestetty edes Helsingissä. Totta kai hyviä juttuja tapahtuu kesän aikana ympäri maata, aina Provinssista H2Ö:hön ja Jalometalliin, LPR HC Festista Ilosaareen ja Ruissista Puntalaan. Sidewaysin halusimme kuitenkin nimenomaan järjestää Teurastamolla.”

Minkä bändin keikkaa itse odotat eniten?

”Yli puolet ohjelmistosta on vielä julkistamatta, mutta näistä tähän asti julkistetuista on erikseen mainittava Paperi T. Mies tulee olemaan superstarba by kesäkuu.”

Lisää luettavaa