Siinä ei kauaa kestänyt: Levy-yhtiöiden ja muusikoiden kauhu Grooveshark jälleen verkossa

Grooveshark on palannut verkkoon, vain viikko sulkemisen jälkeen.

06.05.2015

Viime viikolla monissa isoissa levy-yhtiöissä hieroskeltiin käsiä yhteen. Vuosia lain harmaalla alueella seikkaillut Grooveshark-palvelu suljettiin suuren kohun saattelemana, kuten Rumbakin uutisoi.

Yhdysvaltalaisen Escape Media Group -yhtiön omistama palvelu oli tikkuna levy-yhtiöiden lihassa vuosia. Palvelusta löytyi melkoiset kasat sellaisiakin artisteja, joiden musiikkia ei muissa suoratoistopalveluissa ollut. Lupiakaan Grooveshark ei liiemmin kysellyt, ja joskus palvelusta löytyi jopa levyjä, joita ei oltu virallisesti julkaistu.

Nyt Grooveshark on kuitenkin palannut internetin ihmeelliseen maailmaan. BGR.com-niminen saitti otti yhteyttä Shark-nimellä kulkevaan henkilöön, jonka mukaan hän on pelastanut Grooveshark.io-nimiselle sivustolle 90-prosenttisesti Groovesharkin sisältämän musiikin.

Shark sanoo ymmärtävänsä, että jatkossa sivusto tulee olemaan ongelmissa lakipykälien ja suurten levy-yhtiöiden kanssa. Tämä ei kuitenkaan ilmeisesti estä Groovesharkin uudelleen avaamista uudessa muodossa.

Saas nähdä, mitä tapahtuu.

Lisää luettavaa