Slash ei alun perin pitänyt Guns N’ Rosesin jättihitistä – ”Se oli homointa, mitä voi kirjoittaa”

15.04.2014

Sweet Child O’ Mine ei aluksi kolahtanut Gunnari-kitaristille.

Teksti: Anna-Maija Lippu

Slashiltä kysyttiin hiljattain cincinnatilaisen WEBN-radiokanavan radiohaastattelussa, mitä Guns N’ Rosesin tai Velvet Revolverin kappaletta hän inhoaa. Suoranaista inhokkia ei löytynyt, mutta eräs yllättävä antipatia kylläkin: superhitiksi nopeasti kohonnut Sweet Child O’ Mine ei tehnyt aluksi vaikutusta hattupäiseen kitaristiin.

”En vihannut sitä, mutta en ollut kiintynyt Sweet Child O’ Mineen. Tämä kertoo siitä, kuinka uskottava mielipiteeni on. Rakastan sitä riffiä, mutta itse biisiä…” Slash summaa Guns N’ Rosesin Appetite for Destruction -levyn hitistä.

”Jos teimme mitään balladeja, ne olivat blues-vaikutteisia. Se oli nopeatempoinen balladi. Se on yksi homoimpia juttuja, mitä voi kirjoittaa. Samalla se on kuitenkin hieno kappale – en tyrmää sitä – mutta silloin aikanaan se ei sopinut tyyliimme. Ja tietysti siitä tuli isoin hittimme.”

Kitaristi on myös kertonut kuunnelleensa kappaleesta useita covereita, joista piano- ja viuluversiot ovat ihastuttaneet ja taustamusisoinnit kauhistuttaneet.

Kunnellaanpa alkuperäinen ja todennäköisesti se paras versio alta.

Lisää luettavaa