Ja jälleen yksi 1990-luvun rakastetuimmista alternative-suuruuksista tekee paluun

29.01.2014

19 vuotta sitten hajonnut shoegaze-legenda Slowdive ilmoitti tekevänsä jo kauan odotetun paluunsa Barcelonan Primavera-festivaaleilla.

Teksti: Jari Setälä, kuva: Slowdive

Brittiläinen Slowdive nostatti viime viikolla huhumyrskyn, kun bändin nimellä vastikään perustetulla virallisella Twitter-tilillä ryhdyttiin laskemaan päiviä tammikuun 29. päivään. Tarkkanäköisimmät huomasivat jo tuolloin, että Barcelonan Primavera Sound -festivaali julkistaa samana päivänä ensimmäiset esiintyjänsä.

Huhuille saatiinkin ilahduttava vahvistus jo eilen illalla, kun Primaveran artistijulkistusten joukossa komeili Slowdiven nimi. Primavera-keikka tulee olemaan bändin ensimmäinen esiintyminen 20 vuoteen, ja lavalle nousee tuolloin Slowdiven alkuperäinen kokoonpano: Neil Halstead (laulu ja kitara), Rachel Goswell (laulu ja kitara), Christian Savill (kitara), Simon Scott (rummut) sekä Nick Chaplin (basso).

Primavera-keikan lisäksi yhtye on toistaiseksi julkistanut kotisivuillaan vain Lontoon-keikan toukokuulle, mutta uusia keikkoja on ilmeisesti tarkoitus vahvistaa vielä myöhemmin lisää. The Quietus -lehden haastattelussa Neil Halstead myös kertoo, että yhtye suunnittelee äänittävänsä uutta musiikkiakin.

Vuonna 1989 perustettu Slowdive julkaisi debyyttialbuminsa Just for a Day vuonna 1991 ja shoegaze-klassikoksi kanonisoidun Souvlaki-albumin kaksi vuotta myöhemmin. Bändin viimeiseksi levyksi jäi yhtyeen hajoamisvuonna 1995 julkaistu Pygmalion, minkä jälkeen Halstead ja Goswell jatkoivat uraansa perustamassaan Mojave 3 -yhtyeessä.

Lista Primavera-festivaalin ensimmäisistä artistikiinnityksistä löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Lisää luettavaa