Sony teki aikoinaan CD-soittimen, joka oli pienempi kuin CD-levy – miten halvatussa se muka toimi?

Aika entinen ei enää koskaan palaa. Ja välillä ihan hyvä niin.

26.11.2015

Ah, Walkman. Discman. Sony teki aikoinaan legendaarisia soittimia aikakaudella, kun verkkolataaminen ja laittomat kopiot olivat vielä scifiä. Verkkotoimittajakin muistaa, miten sitä tuli joskus ostettua kannettava cd-soitin. Vuosaarta ympäri fillaroidessaan piti jatkuvasti olla suhteellisen liikkumatta ylivartalonsa osalta, sillä muuten soittimessa pyörinyt levy toki hyppi hervottomasti. Ja kuka muistaa vielä ne Unicefin korvalappustereot, joissa oli kelausnappi ainoastaan eteenpäin?

Hyvin aikoja ja hienoja laitteita, joita ilman musiikin ihmemaailma ei olisi koskaan auennut samalla tavalla.

Techmoan-nimisellä YouTube-sivustolla on esittelyssä soitin vuodelta 1988, jonka järkiperäisyydestä voi olla montaa eri mieltä. Sony D-88 Discman -malli oli kooltaan pienempi kuin CD-levy. Miten hemmetissä aparaatti sitten toimi? Tsekkaile laitetta toiminnassa alta löytyvältä videolta, jolla selitetään sen toimintaperiaatetta muutenkin tarkemmin.

Ah, eilispäivän teknologia, kuin viikon verran festareilla putkeen käytetyt suosikkisukat: kiva niitä on muistella, mutta ei niitä välttämättä enää käyttää haluaisi.

Lisää luettavaa