Suomalainen sarjakuvapiirtäjä lyöttäytyi juttusille räppitähden kanssa, lopputulos: pääsi tekemään tulevan sinkun kannen

Malliesimerkki siitä, miten internetin ansiosta kaikki on mahdollista.

21.03.2016

Joonas Rinta-Kanto tunnetaan parhaiten vallan loistavasta Fok_It -sarjakuvastaan. Hän diggailee myös Suomessa pariinkin otteeseen vieraillutta räppäriä Sage Francisia. Hämmästys oli suuri kun saimme kuulla, että sarjakuvataitelija on piirtänyt Sage Francisin Record Store Dayna huhtikuun 16. päivä julkaistavan vinyylijulkaisun kannen. Vinyylijulkaisu on todellinen keräilyharvinaisuus, ja siitä otetaan ainoastaan 1000 kappaleen painos.

Otimme yhteyttä Joonas Rinta-Kantoon ja kysyimme, miten ihmeessä tilanteeseen päästiin.

”Menin marraskuussa 2014 katsomaan Sage Francisin timanttista keikkaa Kuudennelle Linjalle, olen siis kyseistä herraa fanitellut jo vuosien ajan. Seuraan Sagea myös Instagramissa, joten päätin ennen keikkaa piirtää kuvan hänestä ja pistin sen kuvavirtaan jakoon. Hän sitten kommentoi kuvaa siellä, ja menin keikan jälkeen muun yleisön seassa moikkaamaan artistia”, Rinta-Kanto kertoo ja jatkaa:

”Vaihdoimme pari sanaa ja kerroin, että voisin postittaa piirtämäni muotokuvan hänelle. Tämän jälkeen meilailimme pari kertaa ja keskustelimme siitä, miten voisimme tehdä jotain yhteistyötä jossain vaiheessa. Aloin omaksi ilokseni piirtämään Instagramiin piirroksia Sage Francisin lyriikoiden pohjalta. Jossain vaiheessa Sage kysyi, olisinko kiinnostunut piirtämään kuvituksia suunnitteilla olevan sinkun kansiin ja lähetti biisinkin kuunneltavaksi. Tässä vaiheessa olin aivan äimän käkenä. Ja nyt tosiaan julkaisu on tulossa rajattuna painoksena kehiin. Kaiken kaikkiaan sanoisin, että älytöntä miten nykyaikana netin ja sosiaalisen median kautta tämmöistä voi tapahtua.”

Jurot suomalaiset harvoin nykivät maahamme saapuvia tähtiä hihasta, mutta tässäpä sitten malliesimerkki siitä mitä kaikkea voikaan tapahtua, kunhan vain lähestyy staraa vilpittömällä asenteella ja ystävällisesti.

Kannen näet alta. Lisätietoa sinkusta löydät täältä. Vielä ei ole varmuutta, saadaanko vinyylisinkkua Suomeen, mutta sormet ristiin, sillä Sage Francishan ei tunnetusti huonoja biisejä osaa tehdä.

418457262549-800

Lisää luettavaa