Suomalaisduo tarjoaa Dolly Partonin Jolene-hitille vaihtoehtoisen perspektiivin

Ensiesityksessä Lidian eka rodeo -duon musiikkivideo.

28.05.2020

Lidian eka rodeo on duo, jonka uusi single vaihtaa suomalaisten kenties parhaiten tunteman kantribiisin perspektiivin. Dolly Parton laulaa Jolene-kappaleessa pelkäävän miehensä joutuvan toisen naisen vieteltäväksi.

”Usein tässä ’toinen nainen’ -alakategoriassa vähän huoritellaan tai kutsutaan turpakäräjille, joten etenkin aikanaan Jolene oli joukossa poikkeuksellisen tervehenkinen ja kaunis kappale”, duon toinen puolisko Miranda Eagle sanoo.

”Mutta jotenkin on aina häirinnyt, että siinä se jumalainen Dolly Parton ruikuttaa menetetyn rakkauden perään. Miksi hän edes haluaisi sen miehen jäävän, jos miehen mieli on jo muualla?”’

Lidian eka rodeo -kaksikon kappaleessa Pidä hyvänäsi, Jolene ei vaivuta itsesääliin, ei syytetä ketään eikä esitetä epätoivoisia vaatimuksia. Parempi hyväksyä tilanne: jos kultasi on rakastunut johonkin toiseen ja päättää lähteä, sinun itkusi ei tilannetta muuta.

Esikoissinglen tapaan duon tuottajana on toiminut Veikko Grönroos eli VG+. Yhtye kertoo, että äänimaailmaa on rakennettu yhdistämällä syvien perinteiden kunnioitusta ja tämän päivän tapoihin. Tässä tapauksessa viimeksi mainittu tarkoittaa esimerkiksi sämplejen käyttöä.

”Kantria pidetään toisinaan konservatiivisena musiikkina. Kuitenkin jo 50-luvulta lähtien Nashvillessa on myös seurattu musamaailman viimeisimpiä virtauksia ja hyödynnetty uusinta studioteknologiaa”, Grönroos sanoo.

”Kun viulu- ja kitaraosuudet oli äänitetty, Pidä hyvänäsi, Jolenen sessioissa hypättiin hetkeksi päivänpolttavan äänipankkipopin kuplaan ja ladattiin mukaan Cassandra Arrow’n ja Mirandan toivoma etäinen kojoottiääni.”

Tämä sämple tuli maksaneeksi seitsemän euroa ja sai äänityksissä nimen seitsemän euron kojootti. Kuuntele alta, miltä kappale kojootteineen kuulostaa.

Lisää luettavaa