Suomalaismuusikon suosittu blogi sensuroitiin ja poistettiin kokonaan suuren sanomalehden sivuilta kannabismyönteisyyden takia

Kannabis on vuonna 2015 yhä tabu näköjään joillekin.

19.11.2015

Muun muassa Jess And the Ancient Ones -yhtyeessä soittavan Tuomas Karhusen blogi on poistettu Savon Sanomien sivuilta. Viimeisin blogikirjoitus keräsi parissa päivässä yli 20 000 lukijaa. Tämä ei kuitenkaan Savon Sanomia tyydyttänyt, vaan kaikki miehen blogikirjoitukset poistettiin Savon Sanomien sivuilta.

Kaikki sai alkunsa siitä, kun Karhunen kirjoitti vastineen Savon Sanomien toimittajan kannabisvastaisiin ja kannabiksen käyttöä demonisoiviin kirjoituksiin. Karhunen kirjoitti pitkän tekstin, jossa analysoi kannabiksen käytöä ja sen ainesosia. Blogitekstissä Karhunen analysoi osiin neljä Savon Sanomien sivuilla ollutta artikkelia kannabiksesta. Omassa blogissaan Karhunen osoittaa, miten artikkelit ovat räikeän puolueellisia ja kannabisvastaisia. Analyysit löydät täältä.

Blogiteksti ehti olla Savon Sanomien sivustolla kaksi päivää, ja tätä ennen Karhunen on kirjoittanut Savon Sanomien sivuille useita blogitekstejä muun muassa vapaaotteluharrastuksestaan. Täysin varoittamatta Savon Sanomat kuitenkin poisti kiistanalaisen tekstin ja kaikki Karhusen aiemmatkin kirjoitukset kokonaan pois sivuiltaan. Syyksi lehden linjaukselle kerrottiin se, että kannabisvastaisia kirjoituksia tehnyttä toimittajaa oli Twitterissä lähestytty asiattomin viestein. Lisäksi Savon Sanomilta kerrottiin yksiselitteisesti, ettei heidän blogisivustollaan saa kirjoittaa huumeista – ainakaan myönteisessä sävyssä.

Karhusen oman näkemyksen tapahtumien kulusta voit lukea täältä.

Lisää luettavaa