Suomeen muuttanut W.A.S.P.-kitaristi paljastui rasistiseksi mulkeroksi – Poistui jo onneksi Ranskaan

17.07.2014

W.A.S.P.-kitaristihan paljastui sitten oikein hienoksi mieheksi.

Teksti: Jarkko Fräntilä, kuva: Chris Holmes

Entinen W.A.S.P.-kitaristi Chris Holmes muutti alkuvuodesta Suomeen kotimaastaan USA:sta. Mies nosti kuitenkin vähän aikaa sitten kytkintä, ja siirsi kimpsunsa ja kampsunsa Ranskaan uuden bändin toivossa.

Viime perjantaina Holmes kertoi Blabbermouth-sivustolle, miten rock-kulttuuri on kuolemassa Amerikassa. Syypääksi Holmes löysi luonnollisesti mustan kulttuurin. Kuten sisarlehtemme Inferno asiasta kertoi:

”Ellet tee räpmusiikkia, sinulla ei ole tänä päivänä mahdollisuuksia myydä musiikkia Amerikassa. Siellä ei ole enää rocklehtiä ja koko kulttuuri on muuttunut täysin. Mustat ovat tuoneet räpin valkoisille, ja valkoihoiset skidit yrittävät käyttäytyä kuin idolinsa; roikottavat housujaan ja näin. En ole täysin varma asiasta, mutta luulen, että rock on nuorison keskuudessa nössömusiikkia. Täytyy kuunnella gangstaräppiä saadakseen hyväksyntää.”

Okei, menköön tämä vielä läpi. Se, että menneisyydessä kiinni roikkuvat hevimiehet kertovat räpin olevan vähän outoa ei sinänsä vielä tarkoita sitä, että he olisivat umpirasistisia mulkeroita. MetalInjection-sivustolla oli kuitenkin lainaus Holmesin vuonna 2011 antamasta haastattelusta venäläiselle metallisaitille joka paljastaa Holmesin… noh, vanhahtavat ajattelutavat.

*

Mitä luulet, voisiko W.A.S.P. olla myös nykyään yhtä suuri bändi kuin 80-luvulla?

Ei. Musiikkikulttuuri on muuttunut. Jenkeissä kuunnellaan pelkkää räppiä, kaikki valkoihoiset kuuntelevat mustien juttuja.

Jeh, tiedän. En pidä siitä musiikista.

Se on silkkaa paskaa! Kutsun sitä nekrumusaksi. Minua ei haittaa sanoa nekru, enkä välitä jos huoneessa on nekruja käyttäessäni tuota sanaa. Rap on Euroopassakin kohta suurta, ja se saa minut voimaan pahoin. En pidä siitä, että valkoihoiset lapset käyttäytyvät kuin nekrut. Saako täällä Venäjällä sanoa nekru? Kotimaassani kaikki saavat hepulin, kun nekruja sanoo nekruiksi.

*

Jep. Sellaisen ajattelijan Suomi sitten menetti ulkomaille. Harmin paikka.

Lisää luettavaa