Suorasanainen Henry Rollins kommentoi tyylilleen uskollisesti Robin Williamsin itsemurhaa

22.08.2014

Black Flag -ikoni kirjoitti LA Weekly -lehden kolumnissaan, ettei voi hyväksyä kenenkään vanhemman tekemää itsemurhaa.

Teksti: Saku Schildt

Minkähänlainen vastaanotto tälle kirjoitukselle tulee? Kun Gene Simmons laukoi taannoin medialle mielenterveysongelmia väheksyviä kommentteja, Kiss-legenda sai ämpärikaupalla kuraa niskaansa ja joutui pahoittelemaan sanomisiaan. Tämän huomioon ottaen Henry Rollins ottaa kovan riskin kirjoittaessaan kolumnissaan, että Robin Williamsin itsemurha oli hänestä itsekäs teko.

”Kuinka kukaan voi tehdä sellaista lapsilleen?” Rollins kysyy ylistettyään ensin Williamsin uraa näyttelijänä.

”Kun saat lapsia, luovut oikeudesta riistää oma elämäsi. Vaikka tekisit millaisia virheitä elämässä, suurin päämääräsi tulisi olla lastesi hyvinvointi.”

Rollins lisää tekstissään, kuinka hän suhtautuu kaikkiin itsemurhan tehneisiin näyttelijöihin, muusikoihin ja kirjailijoihin ”hieman ylenkatsoen”. Rollinsin mukaan on mahdotonta surra itsemurhan tehnyttä, koska tämä on tietoisesti ja omalla päätöksellään heittänyt elämänsä menemään.

”Kun joku lopettaa olemassaolonsa, häntä ei ole enää mielessäni. Tiedän, että he ovat olleet olemassa, mutta he ovat itse nollanneet olemassaolonsa siirtäessään itsensä pois maailmasta”, Rollins kirjoittaa.

”On totta kai surkeaa, ettei heitä enää ole, mutta se on heidän päätöksensä. Täytyy vain kunnioittaa sitä ja jatkaa.”

”Vitut itsemurhasta!” Rollins päättää tekstinsä. ”Elämä on sitä, mitä siitä tekee. Jokaisen täytyy jatkaa kulkua jo kaikkien niiden vuoksi, jotka lähtivät kaikessa rauhassa käymään kaupassa ja saivatkin äkkiarvaamatta rosvon aseesta luodin päähänsä.”

Lisää luettavaa