Tämä yhtye tahtoo suomalaiskansallisen kulttuurihistorian jatkumoon Popedan, Mamban ja Aknestikin perään

11.04.2017

Elektronisen ja okkultistisen musiikin superkokoonpano Tähtiportti julkaisee uuden Superdepressio-levynsä 21. huhtikuuta. Ensimmäinen albumilta irrotettu single on nimeltään Parkettien partaveitsi.

Singlebiisin kerrotaan olevan yhtyeen ensimmäinen ”kesäbiisi”. Sen avulla Tähtiportti pyrkii asettamaan itsensä jonkinlaiseen suomalaiskansallisen kulttuurihistorian jatkumoon.

”Sillä jos kerran Popeda, Mamba tai Aknestik ovat pystyneet siihen, niin miksei sitten Tähtiporttikin?” tiedotteessa pohditaan.

Tähtiportti pohjustaa kesäbiisiään seuraavanlaisella tiedonannolla:

”Kaikilla suomalaisilla yhtyeillä on kuitenkin enemmän tai vähemmän sama käsitys kesän olemuksesta. Kesä on lyhyt, kesä kuuluu menneisyyteen, kesä ei voi elää nykyisyydessä, se ei saa täällä henkeä. Parkettien partaveitsi onkin siksi kuvaus nostalgian lumovoimasta, mutta samalla myös kertomus nykyisyyden psyykkisestä yliotteesta menneisyyteen nähden: vaatimuksesta nähdä kuollut elävin silmin.”

Sami Hynnisen, Vilunki 3000:n, Stiletti-Anan ja Randy Barracudan muodostamaa kokoonpanoa tulevalla levyllä täydentävät Jimi Tenor, Lauri Porra ja Pekka Airaksinen.

”Kiitos mielenkiinnostanne ja valoisaa kevättä”, Tähtiportti kommentoi.

Lisää luettavaa