Tarjolla 10 minuuttia savunkatkuista riffimuuria – Kuuntele stoner-legenda Sleepin ensimmäinen uusi biisi liki 20 vuoteen!

21.07.2014

”Kappale on lyyrisesti jatko-osa elinikäiselle marihuanasta nauttimiselle”, Sleep kuvaili uutta biisiään NPR:n haastattelussa.

Teksti: Jari Setälä

Alun perin vuonna 1998 hajonnut yhdysvaltalainen stoner- ja doom metal -suuruus Sleep palasi yhteen vuonna 2009, mutta yhtye ei ole kuitenkaan ennen tätä äänittänyt musiikkia yhdessä lähes kahteen vuosikymmeneen.

Stoner-klassikoksi tituleerattu ja bändin viimeiseksi levyksi jäänyt Dopesmoker ilmestyi toki kauppoihin vasta yksitoista vuotta sitten, mutta todellisuudessa Sleep oli äänittänyt tuon yhdestä 63-minuuttisesta kappaleesta koostuneen albuminsa jo vuonna 1996.

Fanien pitkä odotus uuden Sleep-musiikin perään tuli kuitenkin nyt viimein päätökseensä, kun yhtye julkaisi NPR-sivuston kautta kuultavaksi uuden biisinsä The Clarity. Fanien onni on sekin, että biisi tarjoaa juurikin sitä, mitä Sleepiltä voi odottaakin: vajaat kymmenen minuuttia hitaasti eteneviä, kolossaalisia ja pajarisavuun uppoutuvia riffejä.

The Clarity on tv-kanava Adult Swimin julkaisemaan singlekokoelmaan tilattu yksittäinen kappale, joten siten on vielä epävarmaa, enteileekö biisi uutta Sleep-studiolevyä vai ei.

Kuuntele The Clarity alta.

Lisää luettavaa