Tästä se lähtee: nyt Frank Zappa tulossa hologrammikiertueelle – mukana kaikki huippumuusikot Steve Vaista Vinnie Colaiutaan

Edesmenneelle Frank Zappalle kaavaillaan hologrammikiertuetta. Suunnitteilla on myös Joe's Garage -musikaali.

23.09.2017

Rumba on uutisoinut edesmenneen Ronnie James Dion hologrammikiertueesta ristiriitaisin tuntein. Dion entiset bändiläiset konsertoivat soittaen Dion vanhoja klassikoita, kun itse Dio on samalla heijastettuna etulavalla. Hologrammi-Dio hoitaa laulamisen, yleisön huudatuksen ja kontaktin.

Ilmiö on kriitikoiden mielestä kuolleella tähdellä rahastusta, sekä ylipäätään livemusiikin ideaa vastaan. Dio Returns -hologrammikierteen järjestäjä Jeff Pezzuti kuitenkin puolusteli, että hologrammilla vain kunnioitetaan edesmennyttä rocklaulajaa.

”Dion näyttäytyminen konserttilavoilla pitää hänet myös ihmisten mielissä. Jos artisti ei käy rundeilla, kukaan ei pian tunne häntä. Olen oikeastaan aika yllättynyt arvostelijoista”, Pezzuti kertoi.

Nyt ilmiö on leviämässä muihin kuolleisiin rocktähtiin. Dio Returns -kiertueen mahdollistava Eyellusion-yritys uutisoi aloittaneensa yhteistyön Zappa Family Trust -järjestön kanssa, jotta vuonna 1993 kuollut viiksekäs hullu nero Frank Zappa saadaan takaisin esiintymislavoille.

Family Trustin yksi johtajista, Zappan poika Ahmet kertoi hologrammikiertueesta seuraavaa:

”Olen innoissani, että Frank Zappa pääsee vihdoin palaamaan kiertueille soittamaan hänen tunnetuimpiaan, sekä samalla harvinaisia ja ennen kuulemattomia kappaleita. Emme malta odottaa, että voimme palauttaa hänet lavalle lempimuusikoidensa kanssa, kuten Steve Vain, Ian UnderwoodinAdrian Belewin, Arthur Barrowin, Vinnie Colaiutan, Scott Thunesin, Mike Keneallyn, Denny Walley, Warren Cuccurullon ja Napoleon Murphy Brock, jotka ovat sitoutuneet olemaan mukana tässä. Kun puhuin tästä heidän kanssaan, he olivat innoissaan esiintymään Frankin rinnalla vielä kerran ja antamaan faneille uskomattoman elämyksen.”

”Lisäksi, kuinka hurjaa olisi saada Moon (Zappa, muusikon tytär) laulamaan Valley Girlia Frankin kanssa? Tai nähdä Dweezil rinnakkain isänsä kanssa kitarasoolobattlessa? Nämä olisivat suurimpia toiveitani. En malta odottaa.”

Hologrammin tuomat mahdollisuudet ovat saaneet Zappa Family Trustin pursuamaan uusia ideoita. Ahmet Zappa kertoo myös suunnitteilla olevasta musikaalista.

”Hahmottelemme ajatusta musikaalista Joe’s Garage the Musical, missä päähenkilö Central Scrutinizeria pääsisi nyt esittämään Frank itse.”

Sinänsä hologrammi sopii Frank Zappalle, sillä häneltä on julkaistu postuumisti lähes yhtä paljon materiaalia kuin elinaikanaan. Ja vaikka Zappa oli suuri improvisaation ystävä, halusi hän usein läpisäveltää konserttinsa valmiiksi etukäteen. Hologrammi ainakin pysyy sovitussa kaavassa.

Tämän kaiken kunniaksi alla Frank Zappa ja ”tanssittava diskoralli” The Black Page #2.

 Zappa-hologrammista uutisoi Rolling Stone.

Lisää luettavaa