”Töölö on säilyttänyt arvokkuutensa vuosien varrella” – suomigrimen kuumin tulokas haastattelussa

Töölön Kettärän juuret ovat Viikissä ja Nuuksiossa.

22.04.2016

Ludoo-biisinsä ansioista melkoisessa nosteessa oleva Töölön Ketterä julkaisi tänään ensimmäisen EP:nsä. Päätimme ottaa selvää, mistä ihmeessä helsinkiläisilmiössä on kyse. Kuka on Matti 8? Kuka on Handshaking?

Tämä kaikki selviää alta löytyvästä haastattelusta. EP:n voit sitten kuunnella haastiksen alta.

Töölön Ketterä tuli harvinaisen takavasemmalta hip hop -kartalle. Kertokaa hieman itsestänne. Kuka on Matti 8? Kuka on Handshaking? Miten päädyitte PME Recordsille?

”Handshaking on mun persoona musan kentällä, se nivoo yhteen kaikki mitä olen sillä saralla tehnyt ja mitä tulen tekemään.

Matti 8 on tehnyt aikaisemmin ug:mpia hommia, mutta on nyt aktivoitunut musiikin saralla enemmän. Matti 8 on myös perustanut Skank-kollektiivin, jolla edistetään suomalaista grimeä (23.4. levyjulkkarit @ Kuudes Linja ja 30.4. klubi Ääniwallissa).

PME:lle päästiin muutaman mutkan kautta: soitettiin biisiä DJ Double M:lle, joka soitti sen puolestaan VilleGallelle. Sillä tiellä ollaan.”

Töölö tunnettiin ja tunnetaan kenties vielä tänäkin päivänä paremmin toimeentulevien helsinkiläisten kaupunginosana. Matti 8 kuitenkin räppää EP:n avausraidalla kasvaneensa Viikissä. Oletteko tekin syntyneet töölöläisten tapaan kultalusikka suussa vai mistä on kyse? Vaadimme selityksiä!

”Ollaan molemmat muutettu Töölöön vasta vanhemmalla iällä, eikä Viikki ole vielä saanut shoutoutteja aiemmin. Handshakingin Nuuksio-tausta odottaa vielä omia. Kultalusikat suuhun sitten omalle jälkipolvelle.”

Mitä Töölö merkitsee teille?

”Iso syy koko Töölön Ketterän syntymiselle oli löytää tämä merkitys – tutustua ja tunnustaa uutta kotipaikkaa. Bändin kautta se on jollain tapaa helpompaa. Voikin sanoa että Töölöstä on lyhyessä ajassa muodostunut koti, joka sopii tämän hetken elämäntilanteeseen.

Töölö merkitsee paikkaa, joka on säilyttänyt arvokkuutensa vuosien kuluessa. Viime aikoina alueella on kuitenkin ollut huomattavissa paljon muutosta, kun nuoret muuttavat tänne soluasuntoihin. Uskon, että Töölöstä voidaan saada vieläkin aktiivisempi yhteisö. Pitäiskö järkkää block partyt?”

Töölön viisi parasta baaria ottaa kuppia?

”Favela, Laiska Karhu, Mr. Don, Korjaamo unohtamatta Storyvilleä.”

Trap, grime vai old school hip hop – ja miksi?

”Grime pienillä trap-vivahteilla. Old school hip hopilla on totta kai oma paikkansa, mutta ei ihan suoraan tässä projektissa. Grime-artisteista meidän vaikuttajiin voi lukea mm. Novelistin, Dizzee Rascalin ja JME:n.”

Lisää luettavaa