Tuliko Blade Runnerin pahiksesta mieleen Taylor Swift? – ex-poikaystävien vioista uran tehnyt pop-tähti innoitti vaarallisen replikantin näyttelijää

Onhan tähän vähän vaikea suhtautua.

23.10.2017

Tuoreen Blade Runner 2049 -elokuvan kylmän rauhallinen mutta sitäkin tappavampi replikantti Luv on kiistämättä vaikuttava pahishahmo.

Jos tietäisit, että Luvin persoona sai innoituksensa Taylor Swiftiltä, tuntuisiko pahis vaikuttavammalta? Vai… ei?

Hankala sanoa.

Myönnettäköön kuitenkin, että Luvia näyttelevä Sylvia Hoeks perustelee inspiraationsa sinänsä uskottavasti Bustle-sivustolle:

”Tutkin isoja julkkiksia, isoja laulajia, jotka ovat nuoria tyttöjä, kuten Taylor Swift tai Selena Gomez. He ovat ihmisiä, jotka elävät julkisuudessa ja heidän on kontrolloitava omaa elämänsä ainakin jonkin verran, koska joka ikinen lyhyt sekunti heidän päivästään kuluu todennäköisesti niin, että joku on ottamassa heistä kuvia tai julkaisemassa niitä jossakin mediassa. He siis tietyllä lailla elävät koko elämänsä virtuaalisesti.”

Teoriassa selitys toimii: Luvin hyytävä tyyneys kaikissa tilanteissa on selkeästi itsetietoinen valinta ja Hoeks tulkitsee hahmon sisäisiä tuntoja erittäin hienovaraisesti.

Toisaalta kuitenkin, tässä puhutaan nyt nimenomaan siitä nuoresta pop-starasta, joka on tehnyt koko uransa henkilökohtaisten sydänsurujensa vuodattamisella julkisuuteen. No, kun metodi kerran toimii niin mitäpä sitä tuomitsemaan.

Lisää luettavaa