U2 sai kipeitä suru-uutisia kesken viiden konsertin LA-keikkaputkensa

27.05.2015

U2:lle on toukokuussa buukattu kunnioitettavat viisi keikkaa 17 500 katsojaa vetävälle Los Angelesin Forum-areenalle. Yhtye kuitenkin sai toisen illan alla ikäviä uutisia: orkesterin pitkäaikainen kiertuemanageri Dennis Sheehan löydettiin kuolleena hotellihuoneestaan West Hollywoodissa. Asiasta uutisoi LA Times.

68-vuotiaana menehtynyt Sheehan aloitti U2:n palveluksessa vuonna 1982 ja toimi heidän kiertuemanagerinaan yli kolmekymmentä vuotta. U2:n lisäksi hän hoiti muun muassa Led Zeppelinin, Lou Reedin, Patti Smithin, The Damnedin, Siouxsie and the Bansheesin ja Soft Cellin kiertueasioita. Vuonna 2008 hänet palkittiin Parnelli Lifetime Achievement -palkinnolla neljä vuosikymmentä käsittäneestä urastaan livemusiikin parissa.

”Olemme menettäneet perheenjäsenen. Yritämme edelleen ymmärtää tapahtunutta. Hän ei ollut pelkästään legenda musiikkibisneksessän, hän oli legendä yhtyeessämme. Häntä ei voi korvata”, kiroittaa Bono U2:n verkkosivuilla.

Los Angelesin kuolemansyyntutkijan alustavan arvion mukaan Sheehan kuoli luonnollisen kuoleman. Poliisi tutkii tapausta.

Lisää luettavaa