Uusi elektromusan ilmaisklubi Club Robotto pistää tänä kesänä jalat levottomiksi

12.06.2012

Club Robotto pärähtää käyntiin tänä viikonloppuna Helsingissä.

Kuva: Flow Festival / Roberto Rodriguez

Club Robotto on uusi elektronisen musiikin klubi Café Kiasmassa Helsingissä. Robotto esittelee elektronista musiikkia laidasta laitaan kokeellisesta ilmaisusta tämän päivän elektropoppiin.

Maksuton Club Robotto pidetään kesän 2012 aikana neljänä perjantaina Café Kiasman terassilla. Klubin päivämäärät ovat 15.6, 13.7, 17.8. ja 14.9. Club Robotton järjestävät Samettituotanto ja Café Kiasma. Klubille kutsutaan artisteja, ja sinne voi myös hakea esiintymään osoitteessa robotto@samettituotanto.fi.

Ensimmäisen Club Robotton esiintyjät ovat Roberto Rodriguez, Petri Kuljuntausta, von Dänikenn ja twile feat. elisabeth szwarc.

Helsinkiläinen Roberto Rodriguez on julkaissut ensimmäiset levytyksensä jo 12 vuotta sitten, ja on tällä hetkellä kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia elektronisen tanssimusiikin tekijöitä. Mies on tuttu useista kokoonpanoista, kuten Bermuda, Future Beat Investigators ja Acid Kings, ja ensimmäinen sooloalbumi Dawn ilmestyi keväällä artistin omalla Serenades-levymerkillä.

Robertosta on tulossa muuten lisää juttua seuraavassa Rumbassa, kantsii siis olla kuulolla, mikäli herra kiinnostaa.

Petri Kuljuntausta on kotimaisen elektronisen musiikin ja äänitaiteen vaikuttaja. Kuljuntausta käyttää teoksissaan sekä sähköisiä instrumentteja että luonnon ja urbaanin ympäristön ääniä. Hän on myös yksi äänitaiteeseen erikoistuneen Äänen Lumo ry:n perustajista.

von Dänikenn eli Rolf Jacksen esittää wanhan liiton elektronista musiikkia. Takaumia voi kuulla muun muassa ”Berliinin koulukunnan” musiikista kuten Cluster, Tangerine Dream ja Klaus Schulze. Instrumentteina on preparoituja kasettinauhoja, analogisia syntetisaattorimoduleja ja kaikulaitteita.

twile feat. elisabeth szwarc on pitkän linjan elektronisen musiikin konkarin Jarmo Huhdan uusin yhteistyö laulaja Elisabeth Szwarcin kanssa. Duo on juuri viimeistelemässä kokopitkää albumia.

Loppujen klubi-iltojen esiintyjät julkistetaan myöhemmin.

Club Robotto, 15.6.2012
klo 18.00-22.00
Café Kiasma, Mannerheiminaukio 2, Helsinki

Lisää luettavaa