Uusi fantasia porttina – Suad julkaisi debyyttisinglensä

Suad on laulanut muun muassa Uuden Fantasian, Op:l Bastardsin, Freemanin, Noah Kinin ja Jaakko Eino Kalevin kappaleilla. Nyt vuorossa on oma sooloura.

21.06.2017

Suad julkaisi tänään debyyttisinglensä Caves and Blood Veins. Kappale Suadin säveltämä ja sanoittama, Stiletti-Anan ja Vilunki 3000:n kanssa sovitettu. Biisi löytyy esimerkiksi Spotifysta ja Riku Pihlannon ohjaama video on katseltavissa haastattelun alla.

Suadin pehmeää ääntä on kuultu kuitenkin jo vaikka missä, mutta nyt fokuksena on oma sooloura. Tästä ja muusta lyhyessä haastattelussa ennen videon pariin siirtymistä.

Musiikillinen ansiolistasi ulottuu 2000-luvun alkuun ja olet laulanut ainakin Uuden Fantasian, Op:l Bastardsin, Freemanin, Noah Kinin ja Jaakko Eino Kalevin kappaleilla. Miten olet päätynyt näihin yhteistöihin?

”Olen päätynyt Uuden Fantasian, Op:l Bastardsin ja Jaakon kanssa työskentelemään varmaankin osittain siksi, että tunsimme jollain tavalla jo entuudestaan. Jaakkoon tutustuin muistaakseni siten, kun nauhoitettiin Vilungin kanssa ekoja demojani ja Jaakko tuli auttamaan nauhoittelussa ja sen jälkeen pyysi laulamaan omille jutuilleen. Jaakon kanssa olen myös tehnyt keikkoja.”

”Freemanin kanssa tein muutamia keikkoja jossa lauloin taustoja – tämä yhteistyö alkoi Uuden Fantasian kautta. Ystäväni tuotti Noah Kinin levyä ja pyysi minua laulamaan.”

Olet laulanut myös Cantoman levyillä. Miten olet tutustunut Phil Misoniin ja miten tämä yhteistyö on alkanut ja jatkunut?

”Uuden Fantasian kappale Fantasia, jossa laulan, oli päätynyt Jose Padillan kokoelmalle. Jose taas on Philin tuttu ja kappale oli kantautunut ehkä siksi hänen korviinsa. Jostain syystä ääneni sävy ilmeisesti oli miellyttänyt, ja Phil otti yhteyttä Uuden Fantasian poikiin ja kyseli perääni.”

”Hän tuli ensin Helsinkiin ja kirjoitimme yhdessä muutaman kappaleen, jotka myös lauloin. Sen jälkeen olemme työskennelleet, kirjoittaneet biisejä hänen levylleen Amsterdamissa, vielä uudestaan Helsingissä ja Lontoossa pariin otteeseen.”

Vaikka nyt julkaistu Caves & Blood Veins on ”ensimmäinen virallinen single”, olet julkaissut ainakin Blue Sign -biisin pari vuotta sitten. Kerro soolourastasi!

”Olen ollut onnekas siinä mielessä, että olen saanut tehdä töitä paljon hienojen, tinkimättömien muusikoiden kanssa ja hyvä yhteistyö tietenkin aina inspiroi omaa tekemistä. En osaa sanoa tarkalleen milloin ’soolourani’ on saanut alkunsa – aloin tehdä omia biisejä opiskellessani musiikkia, ja valmistumiseni jälkeen varmaankin aloin tehdä vielä enemmän, nauhoittamaan biisejäni ynnä muuta sellaista. Ja jossain vaiheessa asioita alkoi valmistua. Tekemiseni ei kai ole ollut kauhean järjestelmällistä… Syksyllä on tarkoitus julkaista lisää musiikkia!”

Kerro Caves & Blood Veins -kappaleesta.

”Joskus kappaleet syntyvät niin sanotusti helpolla ja nopeasti, vähän kuin kirjoittaisivat itse itsensä, Caves and Blood Veins on yksi näistä. Se kertoo siitä kun tulee valmiiksi kohtaamaan totuuden.”

Ensi viikolla Provinssiin. Millä mielin, ja mitä Suadin keikoilta on lupa odottaa?

”Hyvillä mielin! Minulla on hieno bändi soittamassa kanssani, odotan innolla!”

Lisää luettavaa