”Vaarallinen” hittituote kiellettiin – Briteissä isoille areenoille ei ole enää asiaa selfiekepin kanssa

17.01.2015

Selfiekeppi, tuo joulun 2014 hittituote, herättää närkästystä keikkajärjestäjien keskuudessa maailmalla.

NME uutisoi eilen suurten brittiläisten konserttiareenojen kieltäneen selfiekeppien tuomisen keikoille kokonaan. Esimerkiksi Lontoossa mokoma laite on monien pääkeikkapaikkoina pidettyjen lokaatioiden mustalla listalla. Näitä ovat esimerkiksi Lontoon O2 Arena, O2 Academy Brixton sekä SSE Wembley Arena, jossa muun muuassa Foo Fighters konsertoi tulevana kesänä.

Selfiekepin puhelimeen kiinnitettävä teleskooppivarsi mahdollistaa kuvien ottamisen korkeammalta ja takaa sen, että useammat henkilöt mahtuvat kuvaan. Luonnollisesti keppien kanssa keikoilla heiluminen saattaa kuitenkin blokata näkymän muilta katsojilta kokonaan – ja olla ainakin känniörveltäjien käsissä jopa vaarallinen kapine.

Ison-Britannian suurimman sisäkeikkapaikan O2 Arenan yhteyshenkilö perusteli kieltoa juurikin turvallisuuteen vetoamalla.

”O2 ei hyväksy selfiekeppien tuomista areenalle turvallisuussyiden vuoksi. Selfiet ovat tervetulleita, mutta jättäkää kepit kotiin.”

Asiasta on käyty keskustelua Suomessakin. Yle kertoi eilen uutisessaan, että keppejä on takavarikoitu myös kotimaisilla klubeilla.

Lisää luettavaa