Valeuutiset ja kuplat mainittu – Katy Perry julkaisi musiikkivideon poliittiselle kappaleelleen

21.02.2017

Katy Perry oli Yhdysvaltain presidentinvaalikampanjoinnissa näkyvästi Hillary Clintonin tukena. Vaikka Perryn mielestä väärä ehdokas voitti, hän ei heittänyt pyyhettä tiskiin, vaan on muun muassa kiertänyt mielenosoituksissa.

Hieman yllättävää on se, että poptähden poliittisuus ulottuu nyt myös musiikin puolelle. Sosiaalista ja kulttuurillista kommentaaria nimittäin löytyy uuden Chained to the Rhythm -singlen sanoista sekä videosta.

Ensimmäisessä säkeistössä Perry on huolissaan kuplista, joissa ollaan tismalleen yhtä mieltä ja suljetaan eriävät mielipiteet ulkopuolelle. Varsin tuttu ajattelumalli myös näiltä leveysasteilta. (”So comfortable, we’re living in a bubble, bubble / So comfortable, we cannot see the trouble, trouble.”)

Varsin trendikkääseen aiheeseen, eli valeuutisiin Perry ottaa myös kantaa. Hän tuntuu peräänkuuluttavan lähdekritiikkiä ja yksilöllistä ajattelua laulaessaan zombeista, jotka tanssivat liian lujalla soivan suosikkibiisinsä tahtiin uskoen samalla olevansa vapaita.

Tätä tulkintaa alleviivaa myös kappaleen nimi: suostumme hyväksymään vallitsevat normit ja tyydymme oravanpyöräämme.

Perry itse kuvaili kappaletta termillä ”purposeful pop”. Tämä tarkoitus tai päämäärä kuitenkin hukkuu helposti Perryn hattaranvärisen filtterin läpi soitettuna.

Lisää luettavaa