We Want Moren tuotantoyhtiö vastaa Olli Heikkisen väitteisiin – Eri näkemykset oikeustoimilla uhkailusta

27.08.2014

Musiikkiohjelman vastaava tuottaja Suvi Valkonen-Laine kommentoi sosiaalisessa mediassa esitettyjä sumutusväitteitä.

Teksti: Saku Schildt

Syksyllä alkavan We Want More -ohjelman ympärillä on käynyt eilisillasta lähtien vilkas keskustelu. Kaikki alkoi ohjelmasta pois jättäytyneen Olli Heikkisen Facebook-kirjoituksesta, jossa hän kritisoi tv-sarjaa yleisön ja mukaan tulleiden bändien harhauttamisesta.

Miljoonasateen kosketinsoittajana tunnetun Heikkisen mielestä ohjelmasta tehtiin erilainen kuin mitä hänelle alun perin luvattiin. Lisäksi Heikkinen moitti, että ohjelman päätöskeikkaa mainostetaan virheellisesti livekeikkana, vaikka konsertti on osittain ennalta äänitetty.

We Want Moren tuotantoyhtiön ITV Studios Finlandin vastaava tuottaja Suvi Valkonen-Laine vastasi Rumban kysymyksiin sähköpostitse.

Miten kommentoitte Heikkisen kirjoitusta?

”Olli Heikkisen päätös jäädä pois ohjelmasta ja Miljoonasateen paluusta oli hänen oma valintansa.”

Onko We Want Moressa mukana oleville yhtyeille annettu ohjelmasta etukäteen erilainen kuva kuin millainen sarjasta lopulta tehtiin?

”Ohjelman kantavana ideana on, että jokainen bändin jäsen pääsee kertomaan oman näkökulmansa bändien menestyksen vuosiin ja hajoamisen syihin sekä odotuksiin tulevasta paluusta. Muistikuvat, näkökulmat ja mielipiteet bändien sisällä saattavat tästä syystä olla hyvinkin erilaisia. Ohjelmassa nähdään bändit myös keskustelemassa yhdessä hajoamiseen liittyvistä syistä, ennen kuin he aloittavat valmistautumisen marraskuun keikkaan. Tämä on kerrottu bändien jäsenille, ennen kuin ohjelmaa on lähdetty kuvaamaan. Ohjelmassa päästään kuulemaan bändien tarinat heidän omilla sanoillaan ja seuraamaan muun muassa bändien treenejä, biisinkirjoitusta ja studiotyöskentelyä. Ohjelma huipentuu livelähetykseen Espoon Barona-areenalla marraskuussa.”

Onko We Want Moren päätöskonsertti niin kutsuttu singback-keikka, kuten Heikkinen kirjoittaa? Johdetaanko tässä yleisöä harhaan, kun ohjelman verkkosivuilla siitä puhutaan ”livekeikkana”?

”Kyseessä on livelähetys Espoon Barona-areenalta. Ohjelmassa kuullaan bändien itse säveltämää ja soittamaa musiikkia: vanhoja hittejä sekä täysin uusia kappaleita. Olemme tuotantokauden alussa kertoneet bändeille erilaisista optioista livelähetyksen toteutuksen suhteen, sillä jokaisella mukana olevalla bändillä on erilaiset keikkatottumukset ja tarpeet. Päätöstä livelähetyksen teknisestä toteutuksesta ei ole vielä tehty, ja käymme keskustelua aiheesta bändien kanssa.”

Heikkinen kritisoi myös kesällä järjestettyä äänestystä. Hänen mielestään siinä annettiin yleisölle kuva, että he voisivat vaikuttaa ohjelman bändivalintoihin, vaikka yhtyeet oli jo valittu.

”Ohjelman tiimoilta ei ole järjestetty äänestystä, jossa pyydettäisiin valitsemaan ohjelmalle esiintyjät. We Want More synnytti heti julkistamisen jälkeen paljon keskustelua ja arvailua, mitkä bändit palaavat.”

”Kesällä 3. kesäkuuta ohjelman lanseerauksessa on ilmoitettu bändien julkistuspäiväksi 5. elokuuta ja järjestetty tämän myötä kysely, jossa on rohkaistu ihmisiä muistelemaan vanhoja suosikkibändejään esittämällä avoin kysymys: ’Minkä bändin pitäisi tehdä paluu?’ Aiheesta on voinut käydä vapaata keskustelua muun muassa ohjelman nettisivuilla ja Facebookissa. Muut mediat ovat ohjelman lanseerauksen jälkeen myös järjestäneet itsenäisesti omilla nettisivuillaan erilaisia gallupeja ja kyselyitä aiheeseen liittyen.”

”Ohjelman bändien casting on pitkä prosessi, joka on aloitettu jo vuoden vaiheessa kontaktoimalla jokainen bändin jäsen erikseen ja kysymällä, haluavatko he palata yhtyeensä kanssa.”

Kirjoituksensa kommenttikentässä Heikkinen kertoo tuotantoyhtiö ITV:n uhanneen häntä oikeustoimilla, mikäli hän ei poista viestiään Facebookista. Pitääkö tämä paikkansa?

”Tämä ei pidä paikkaansa.”

Kysyimme vielä Olli Heikkiseltä tarkennusta hänen väitteeseensä oikeustoimilla uhkaamisesta. Tavoitimme Heikkisen Facebookissa.

Millä tavalla oikeustoimet tulivat puheeksi yhteydenpidossanne ITV:n kanssa?

”Tuotantoyhtiö ei uhannut oikeudella vaan ’toimenpiteillä’, joihin ’sopimusrikkeen korjaamiseksi he joutuvat ryhtymään’. Mitä ne toimenpiteet ovat, ei käynyt viestistä selville, mutta voisivatko ne olla jotain muuta kuin oikeudellisia?”

Lisää luettavaa