Anna Puu, PMMP ja Chisu kahmivat Emmat

Emma-gaala oli naisartistien juhlaa. Anna Puu niiasi neljä Emmaa, PMMP ja Chisu kolme. Jälkimmäisestä tuli myös kaikkien aikojen ensimmäinen tuottaja-Emmalla palkittu nainen.

Kuva: Sony

Anna Puu, Anna Puu, Anna Puu, Anna Puu.

PMMP, PMMP, PMMP.

Chisu, Chisu, Chisu.

Siinä tiivistettynä tämän vuoden Emma-voittajat.

Lauri Tähkä & Elonkerjuu repi Linnanmäen Peacock-teatterissa gaalayleisöstä eniten desibelejä, mutta sai vain yhden Emman – sekä Animalian moitteet .

Emman sai myös Samuli Putro. Suoraan tupakointipaikalta lavalle rynninyt Putro kertoi, että pysti oli hänen kaikkien aikojen ensimmäisensä. Aikamoista. Zen Cafén levyt kuitenkin myivät aikoinaan kymmeniätuhansia ja saivat poikkeuksetta positiivista kritiikkiä.

Putrolla oli useampia ehdokkuuksia, mutta Emmansa hän sai miessolistisarjasta. Seesteisen laulelmallinen Elämä on juhla oli jostain syystä ehdolla myös rocklevyksi.

Debyyttialbumi- ja tulokas-Emmojen jakaminen tuntui tårta på tårta -tyyppiseltä ratkaisulta, varsinkin kun molemmat menivät Anna Puulle. Erikois-Emmojakin jaettiin kaksin kappalein: Kauko Röyhkälle ja Jake Nymanille. Lisäksi erikoisjulkaisu-Emman sai Tuomari Nurmio ja kultaisen Emman viime vuonna Universalin toimitusjohtajan pallilta eläköitynyt Vasilj ”Gugi” Kokljuschkin.

Vuoden myydyimmästä albumista Emman nappasi The Baseballs. Kukapa olisi vielä 2008 uskonut, että seuraavana vuonna Suomen myydyimmän levyn tekee poikabändiltä näyttävä saksalainen rockabilly-ryhmä, joka coveroi Rihannaa. Seuraava looginen askel on, että joku masinoi vielä suomenkielisen Baseballs-virityksen. ”Pesikset”.

Baseballs myös esiintyi Emma-gaalassa ja esitti playbackina sen yhden hittinsä.

Kenenkään ei annettu tänä vuonna soittaa livenä, mutta osa sentään esiintyi singbackina (eli taustat tulivat tallenteelta mutta laulu livenä). Kriitikoiden valinta -sarjassa ehdolla ollut Manna oli äänittänyt Emma-esitystään varten livetaustat, joiden päälle hän lauloi, mutta esimerkiksi Anna Puun tulkinnat taisivat tulla joka henkäystä myöten kovalevyltä.

Tyystin ilman pystejä tänä vuonna jäivät muun muassa Anna Abreu, Vesa-Matti Loiri ja .