Anna Puu ylivoimainen tulokas, Lady Gaga iljettävä seksisymboli!

Esikoisalbumillaan sekä kansansuosikiksi että kriitikoiden arvostamaksi noussut Anna Puu voitti ylivoimaisesti Rumban vuosiäänestyksen kotimaisen tulokassarjan. Hän sai reilusti yli kaksi kertaa enemmän ääniä kuin toiseksi sijoittunut Doom Unit.

Anna Puu on myös Rumban 1/10 kansikuvajutussa – ja vuoden ensimmäinen Rumba on muuten kaikkien aikojen kuudessadas numero!

Rumban perinteisen seksisymboli-sarjan voitti kotimaassa Jouni Hynynen. Vuoden 2009 iljetykseksi äänestettiin Lauri Tähkä. Ulkomaisista artisteista Lady Gaga jakoi jyrkästi mielipiteitä ja voitti sekä seksisymboli- että iljetyskategoriat.

Kotiteollisuus ja PMMP hallitsivat kotimaisia yhtye-, albumi- ja kappalesarjoja. Kansansuosikkien takaa kärkikahinoihin kipusi raumalainen Itkevä tyttö, joka oli ilmeisesti saanut äänestyksessä nettiystävänsä liikkeelle ja ihmettelee sitä itsekin.

Ulkomaisissa sarjoissa Muse voitti yhtye- ja albumikategoriat. Vuoden 2009 parhaaksi ulkomaiseksi biisiksi äänestettiin Bat for Lashesin Daniel. Tulokaskategorian voitti Josh Hommen, Dave Grohlin ja John Paul Jonesin supertrio Them Crooked Vultures.

Vuoden 2009 lukijaäänestyksen tulokset Rumbassa 1/10 – myynnissä 4.2. asti!