Arviossa Battle Beast: Steel – ”Jopa laadukkaaksi tiedetyssä suomimetallin kentässä poikkeuksellisen tasokas debyyttialbumi”

”Toki Battle Beastin konsepti on siinä määrin rajallinen, että se on nopeasti kulutettu puhki. Vielä tässä vaiheessa toimii kuitenkin mainiosti”, toteaa Tapio Ahola arviossaan.

Teksti: Tapio Ahola, kuva: Hype Records

Battle Beast: Steel
Hype

Battle Beast soittaa heavyä ja on ylpeä siitä.

Pääosin nuorista jannuista koostuva helsinkiläisyhtye Battle Beast tekee tosimetallipullistelua ilman ironian häivääkään. Herkullisista aineksista on saatu aikaan maistuva seos, sillä Steel on jopa laadukkaaksi tiedetyssä suomimetallin kentässä poikkeuksellisen tasokas debyyttialbumi.

On hienoa törmätä nuoreen bändiin, jolla toimii käytännössä kaikki. Biisimateriaali on tasaisen tasokasta ja yhteensoitto miltei häkellyttävän tiukkaa. Lisäksi bändillä on jotain, mitä useimmilta muilta aloittelevilta heavyorkestereilta puuttuu: persoonallinen, monipuolinen ja ilmaisuvoimainen laulaja. Nitte Valo erottuu rosoisella ja väkevällä soundillaan kaikista muista metallibändeissä laulavista naisista.

Toki Battle Beastin konsepti on siinä määrin rajallinen, että se on nopeasti kulutettu puhki. Vielä tässä vaiheessa toimii kuitenkin mainiosti. Näillä eväillä pärjää pitkälle kansainvälisillä kentilläkin.

Arvio on julkaistu Rumbassa 6/11

Mitä itse tuumaat? Kuuntele albumi Spotifyssa. Lue myös yhtyeen Nousussa-haastattelu tästä.